maanantai 20. toukokuuta 2013

Something Good :P

Mie en ole paljoakaan tänne mitään ruokajuttuja kirjoitellut, mutta nyt ajattelin jakaa teille pari maistuvaa ja helppoa juttua.

Eilen illalla miulle iski nälkä ja tiesinkin, että vielä pitäisi syödä jotain hiilaripitoista. Ajatus lähti legendaarisesta Annan omppuhässäkästä (Annan hässäkät ON legendaarisia! <3), sillä halusin jotain hyvää. Tarvitsin kuitenkin jotain tuhdimpaa ja hiilihydraattipitoisempaa, ja sekoitin hässäkkätarpeisiin (pilkottu omppu ja kanelia) Nallen Kunto Kaurahiutaleita ja vettä ja laitoin mikroon. Sitten vielä sekoittelin ja annoin jäähtyä. Nam, kun oli hyvää! Ja nälkä lähti, siinäpä hyvä väli- tai iltapala silloin, kun on vielä tarvetta hiilareille. :)

 
Mie olen parsakaalin ystävä. Yksi miun lempiruuista on Juustoinen broileri ja kaalikaverit. Heh, tuo nimi on ihan itsekeksitty... Parsakaalin kaverina tässä ruuassa on kukkakaalia. Tätä kyllä tulee tehtyä aika usein, muutaman viikon välein vähintään, enkä ole ainakaan vielä kyllästynyt. Aiemmin oon tehnyt tämän pakastetuista parsa- ja kukkakaalista, mutta tänään laitoin ihan tuoreet kaalit. Ja kyllä se oli parempaa kuin pakasteista tehty: maku oli voimakkaampi ja kaalit säilyivät rapeampina eivätkä pehmenneet löllöksi niin kuin pakastetut tekevät.
 
Broisku kavereineen valmiina uuniin!


Juustoinen broileri ja kaalikaverit

n. 500g kukkakaalia (1 kpl)
n. 500-600g parsakaalia (1-2 kpl koosta riippuen)
450g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 kpl Fond "Du Chef" Kana
250g Mustapekka-ruokakermaa
150g Polar-juustoraastetta

Pilko kaalit sopivan kokoisiksi paloiksi.
Ruskista broileri, lisää loppuvaiheessa Fond "Du Chef" Kana.
Laita puolet kaaleista uunivuokaan, lisää broilerisuikaleet ja ripottele puolet juustoraasteesta.
Laita loput kaalit ja kaada Mustapekka-ruokakerma tasaisesti vuokaan. Ripottele loput juustosta pinnalle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.

Valmis!
Tämä ruoka sopii vähäisen hiilihydraattimääränsä vuoksi hyvin myös karppaajille. Jos haluaa vähentää rasvaa, voi juustoraastetta laittaa vähemmän tai jättää sen poiskin. Ruoka on todella runsasproteiininen, joten sopii ainakin treenaajille! Kun vielä ottaa sitten sitä hiilariakin jostain. Ravintoarvot per 100g: 75 kcal, P: 9,2g (51%), H: 1,8g (10%), R: 3,1g (39%), kuitua 1,3g. Ja tätä meille jäi vielä huomiseksikin! :)

Lopuksi vielä herkku-uutinen! Kun menin balanceen, heti salin oven aukaistuani sieltä tiskiltä kuului kailotus: "Freyaaa (<- tuohon tuli siis oikea nimeni), se valkosuklaa on saapunut!!". Hehee, ei varmaan kellekään jäänyt epäselväksi, ketä sillä tarkoitettiin. :D No eipä siinä mitään, sain mukaani siis odottamani Fastin Valkosuklaa Pudding-pussin! Nyt meillä on sitten kaikkia makuja! Heti kotiuduttuani täytyi laittaa testierät iltaherkuksi miulle ja miehelle jääkaappiin tekeytymään.


Juuri äsken sitten söin omani, ja kyllähän se hyvää oli. Valkosuklaan maku olisi kyllä saanut tulla voimakkaammin esiin, aika heppoisesti se maistui. Mutta kyllä tuokin herkusta käy. Minttusuklaa on ja pysyy kuitenkin ykkössuosikkinani!

Valmis valkosuklaa-pudding
Meillähän oli viime viikolla pudding-maistajaiset Pian kanssa, harmi kun tätä valkosuklaata ei ollut vielä silloin. Pian kommentit maistajaisista voi lukea täältä. :) Kyllähän näitä puddingeja voisi itse tuunailla esimerkiksi marjoja, pähkinöitä yms. lisäämällä. Ohjeita eri variaatioille löytyy varmasti googlaamalla.




12 kommenttia:

  1. Voi jesta mitä herkkuja... mää syön täs just kaurapuuroo, itku meinaa tulla tätä lukies! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut kaurapuurokin on hyvvää! Ainakin raejuustolla :)

      Poista
  2. Nami, tuota broilerihässäkkää pitää joku päivä testat :) tuli vesi kielelle!

    VastaaPoista
  3. Pitää ostaa huomenna kaupasta maitoa (en siis juo maitoa ku en tykkää sen mausta) et saan tehtyä puddingia <3

    Hehe, voisikohan nuo kaalikaverit toimia vaikka tofun kanssa :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekään en juo maitoa, mutta sitä pitää olla aina jääkaapissa kun kahviin kuitenkin käytän. Ja puddingiin! :D

      Miksei voisi kokeilla tuota reseptiä tofullakin! Siitä vaan kokeilemaan, jos yleensä noista kaaleista tykkäät. :)

      Poista
  4. NAM, miun on selvästi vaihtariks testattava tota siun broilerihässäkkää :)

    VastaaPoista
  5. Nam, tuo broilerihässäkkä menee täälläkin kokeiluun! Mies ei parsakaalista tykkää, joten saan syödä kaalit kavereineen ihan itse ;) <3

    Heitin sulle haasteita, ihan monikossa: http://palanenonnea.blogspot.fi/2013/05/haastetta-kerrakseen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kannatti ilmeisesti sitten postata tuosta, kun niin moni haluaa kokeilla. :)

      Oi, kiitos haasteista, ne onkin kivoja! :)

      Poista
  6. Myös semmonen on hyvää että laittaa omenapaloja ja kanelia mikroon ja sen sitten puddingin päälle. (Ainakin sen toffeepuddingin kans.)

    Miusta on ihana kun sie jaksat tehä erilaisia ruokia, siis aina kun mainitset, on jotain vastatehtyä ja erilaista. Ite tein sunnuntaina taas 13 pussin satsin sosekeittoa (juureksia, sipulia, kanaa, kvinoaa) ja sitä syön niin kauan kun sitä riittää, eli tän viikon suunnilleen. :D Tai millon mitäkin ruokaa, mut saatan hyvin tehdä monella peräkkäisellä viikolla samaa. Täähän on jo vitsi työpaikalla, kun koko syksy taisi mennä suunnilleen samalla. Mut ihana tuo et jaksat tehä, ehkä miekin joskus kesälomalla yritän satsata et saisin vastatehtyä ruokaa.

    R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti noista puddingeista saa vaikka mitä kivoja makuja, kun vähän tuunailee! :)

      Kiva kun tykkäät myös näitä ruokajutuista <3. Mie en yleensä ees tykkää ruuanlaitosta, leipominen on se miun juttu. Ruuan kanssa on vähän niin, että mitä helpompi tehdä, sen parempi. Niin kuin tää kana-kaalijuttukin. Ehkä voisin kuitenkin enemmän postailla tänne näitä ruokajuttujakin, kun kyllähän se olennaisena osana ihmisen elämää kuuluu. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...