keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Juoksutossut ja keittiökokelua

Ensin haluan kiittää kaikkia eilisillan postaukseen vastanneita. Just sitä hain, että ihmiset kertoisivat omia näkemyksiään, kokemuksiaan ja mielipiteitään. Sain myös itse lisää ajattelemisen aihetta siitä, miten asioita voidaan katsoa ja ajatella eri näkökulmista. Ihminenhän peilaa usein mielipiteitään omiin kokemuksiinsa ja tuntemuksiinsa. Pohdinnan arvoinen oli esimerkiksi Nioben kommentti siitä, että miten määritellään terve tai terveen näköinen kroppa? Tähänkin varmasti riittää mielipiteitä sen mukaan, millaisia ominaisuuksia itse arvostaa. Mutta lienee kaikille yhteistä ajattelu, että terveellisen je epäterveellisen raja menee viimeistään siinä, jos ei enää tunne oloaan hyväksi kropassaan. Jos voi fyysisesti ja/tai henkisesti huonosti, ei se paljon lohduta, vaikka olisi millainen fitnessvartalo.

Ja arvatkaapa mitä! Näin aasinsiltana terveellisyydestä puhuttaessa, oon jo pitkään marmattanut siitä, että pitäisi lisätä aerobista liikuntaa. Nyt pääsin jo niin pitkälle, että kävin eilen hakemassa miun juoksutossut varastosta!

Miun Addut! <3
Innostuin juoksusta viime kesänä, kun ostin vihdoinkin kunnon juoksukengät. Nuo olivat kyllä ihan superit ja just oikeanlaiset miun jaloille. Yksi juttu vaan on, mitä mie en tajua. Miksi ihmeessä tehdään valkoisia juoksukenkiä? Nehän on koko ajan ihan likaisina, niin kuin tuosta kuvastakin näkyy... Silloin kun kävin vuosi sitten nuo ostamassa, ei ollut muuta värivaihtoehtoa noista ja nuo oli muuten niin hyvät, että piti tyytyä valkoisiin. Ja niin, nyt pitäisi vaan ottaa se toinen askel ja vetäistä nuo jalkaan ja lähteä sinne lenkille. Ehkä viikonloppuna tai ensi viikolla. Tämän päivän aerobinen suoritetaan combatina! :) Viime viikolla muuten oli lenkkeilijä havainnut karhun just siellä, missä mie mieluiten käyn juoksemassa. En kyllä sinne uskalla lähteä ennen kuin selviää tuleeko lisää nallehavaintoja...

Sitten ajattelin jakaa taas yhden ruokareseptini. Tätä kokeilin itse asiassa tänään ensimmäistä kertaa ja miulle ainakin maistui! Nimesin ruuan Meksikolaiseksi ohrapadaksi. En tiiä onko tuo kulinaristiseti mitenkään oikein, onko Meksikolla ja ohralla mitään yhteistä? ;D Mutta se nimi tuli noista Mexican Mix -vihanneksista, joita käytin.

Ainekset
Meksikolainen ohrapata

200g täysjyväohraa (Torino)
400g naudan paistijauhelihaa (Pirkka)
450g (1 pussi) Mexican Mix -vihannessekoitusta (Pirkka)
1 kpl Fond "Du Chef" Naudanlihafondi
70g (1 prk) tomaattipyre (Rainbow)
0,5dl Kevytmaitoa
2 kananmunaa
mausteita oman maun mukaan

1. Keitä täysjyväohra ohjeen mukaan.
2. Ruskista jauheliha. Lisää loppuvaiheessa Mexican Mix, tomaattipyre ja naudanlihafondi. Anna kypsyä hetken. Mausta haluamallasi tavalla. Itse laitoin kuivattua basilikaa ja cayennepippuria.
3. Sekoita munat ja maito.
5. Laita puolet ohrasta uunivuokaan. Lisää mukaan jauheliha-kasvissekoitus ja loput ohrat. Sekoittele varovasti. Kaada munamaito viimeiseksi.
6. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Vaiheessa

Ja valmista! Nam!

Olisin laittanut tuohon chiliä, mutta yllättäen sitä ei löytynytkään kaapista, oli siis loppu. Siksi laitoin cayennepippuria, mutta laitoin sit turhan varovaisella kädellä. Tätä saa kyllä maustaa ihan reippaasti, sillä ohra on kuitenkin vähän mauton sellaisenaan. Ite tykkään kyllä käyttää tuota täysjyväohraa muutenkin lisäkkeenä esimerkiksi riisin tai pastan sijasta. Ravintoarvot miun Meksikolaiselle ohrapadalle per 100g: 113 kcal, P: 8,5g (30%), H: 11,3g (40%), R: 3.7g (30%), kuitua 1,3g. Luulisin, että kasvisversioon voi käyttää vaikka tofua.

Noniin, siinäpä Freyan keittiön kokeiluja tällä erää. Nyt valmistautumaan sinne combatiin! :)


2 kommenttia:

  1. Ohrapataaaa hmm.. harmi etten voi ohraa syyä!

    Tsemiä juoksun kanssa sööttis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh... Mutta voihan tuon ohran korvata jollain muulla!

      Kiitos, söpöläinen! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...