tiistai 5. marraskuuta 2013

Kätöset huilille!

Eilen miulla oli lomapäivä, ja menin aamusta työterveyshoitajalle. Hän oli sitä mieltä, että ainakin fysioterapeutin olisi hyvä katsoa miun kättä ja lääkärillekin olisi hyvä varata aika ihan varmuuden vuoksi. Miun onneksi yhdellä työfysioterapeutilla oli juuri yksi peruutusaika, ja pääsinkin hänelle jo samana päivänä vain puolen tunnin odottelun jälkeen. Fyssari tarkasteli miun käsiä ja totesi heti, että peukalonhanka on turvoksissa ja pinkeä, kun sen pitäisi olla painettaessa pehmoinen. Ite en ollut tuohon edes kiinnittänyt huomiota, mutta onhan se ihan erilainen kuin vasemmassa kädessä. Ja se on kosketusarka. Rannetta käänneltiin ja väänneltiin, tuntumaa tuli lähinnä sisä- ja ulkosyrjiin sekä sorminiveliin ja rystysiin. Sitten se pakotus taas alkoi levitä koko kyynärvarteen ja kyynärpäähän asti. Fyssarin mukaan kyseessä on melko selkeä urheiluvamma; on tullut täräys ja ranne on venähtänyt tai sen luut ovat vähän liikahtaneet täräyksen voimasta. Myös hermoissa voi olla jotain, kun se kipu säteilee. Lisäks miulla on ollut 15 vuotta sitten samassa kädessä jännetuppitulehdus, joka kyllä lisää riskiä käsivammoihin myöhemminkin. Kinesioteippi tuli avuksi:


Sain lisäksi rannetuen, jota pitää käyttää töissä. Se kyllä vähän hankaloittaa työtä, mutta ranteelle saisi nyt tulla mahdollisimman vähän rasitusta. Fyssari soittaa miulle perjantaina, jolloin päätetään, laitetaanko vielä uudet teipit. Se lääkäriaika on edelleen varattuna kahden viikon päähän, mutta sen voi perua, jos käsi tulee levolla kuntoon. Ja tää siis tarkoittaa: ei salitreeniä, jossa tarvii käsiä, ei nyrkkeilyä eikä combattia. JA JUST KUN MIUN PITI ALOITTAA ENS VIIKOLLA UUSI TREENIOHJELMA!!!

This Is
So Very
SERIOUS!
Joo, eli jalkatreeniä vaan, ihanku sitä muka vois tehdä joka päivä. No joo, nyt vaan lisää coretreeniäkin. (Ala)selkääkinhän voi tehdä ilman käsiä vaikka hyväähuomenta-liikkeellä ja selkäpenkissä. Ja jos sitä aerobista nyt yrittäis enemmän... En sit tiedä, että jos tää käsi tulee paremmaks, joko ens viikolla uskaltais varovasti jotain kokeilla. Mutta tää viikko olkoon nyt sellainen kevyt viikko. Pari kertaa jos saan käytyä salilla, niin olkoon. Eilen kävin kyllä balancessa, ja se oli ihanaa! Mutta siinäkin kyllä vähän kävi ranteeseen ne liikkeet, joissa nojataan kädet lattiaa vasten.

Ja mistä tää on sitten tullut? Kyllä miun ranteet on oireilleet ennenkin työssä. Salitreenitkin joskus on vaíkuttaneet ranteisiin epäsuotuisasti, mutta oon kyllä yrittänyt vahvistaa niitä. Viimeinen niitti sitten varmaan oli 2 viikkoa sitten nyrkkeilyssä, kun tuli se kipeä tärähdys. Ja sitten se kipeytyi uudestaan viime viikon combatin jälkeen. Nyt vaan pitää yrittää kärsivällisesti odottaa, että paraneeko tuo itsestään, vai pitääkö lääkärin tsekata, onko mahdollisesti jotain toimenpiteitä vaativaa vammaa. Mie kyllä uskon ja toivon, että levolla se menee.

4 kommenttia:

 1. Voi eiiiiiii Freya! Otan osaa tuskaasi, käsivammat ei oo kiva juttu. :/ Jännetupintulehdus on vaivannut mua jo kohta 2 kuukautta, eikä todellakaan ole kiva homma. Onneks on kuitenkin jo hyvällä mallilla... Sä sentään pystyt treenaamaan jalkoja, mä en pysty niitäkään.

  Toivottavasti kätesi paranee pian! Ja ajattele positiivisesti, niinkuin siinä arvontapalkinnon mukana laittamassasi kannustavassa kortissa sanottiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos myötätunnosta, Ryde, ja sie tosiaankin ymmärrät! <3 Minnuu vähän arveluttaa, että josko tääkin menis tulehdukseksi. Toivotaan, että ei. Joo, mie sentään voin jalkoja treenata, on se positiivista sekin.

   Ja kiitos muistutuksesta siitä kortista! :) Se on hyvä, kun aina toisille tulee annettua neuvoja, mutta ei sitten itse muista niitä samoja noudattaa! ;D

   Poista
 2. "Urheilija ei tervettä päivää nää", vai miten se meni? Vammat on aina yhtä inhottavia, olipa sitten isompi tai pienempi juttu kyseessä. Nyt vaan lepoa ja malttia sen käden kanssa, niin varmasti tulee kuntoon! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Ja maltti on valttia, saapahan kroppakin vähän lepoa kun on siinä ollut vähän pieniä kolotuksia siellä täällä viime aikoina... Kai se joskus se stoppi tulee sit vaikka väkisin, jos ei pää anna periksi pitää taukoa.

   Oon muuten jo tänään tulossa ostoksille! Sitä mysliä hakemaan ja jotain pikkuherkkuja isänpäiväksi, kun meille tulee sunnuntaina molempien vanhemmat syömään <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...