torstai 28. marraskuuta 2013

DOMS ja uutta treeniä!

No huhhuh! Nyt täytyy sanoa, että onpa ollut elämäni pahimmat domssit tällä viikolla! Se sunnuntain jalkatreeni oli todellakin killeri, kun miun jalat on olleet totaalisen tukossa koko viikon. Lähinnä siis pohkeet. Eilen ne olivat pahimmillaan, kun aamulla en aluksi pystynyt edes kävelemään. Sitten pikkuhiljaa pystyin sipsuttamaan varpaillani ja jonkin ajan päästä kävelin jalat koukussa. Ihan hirveää. Töissä on ihmetelty, että mikä minnuu vaivaa kun näytän niin tuskaiselta ja kävely on vaikeaa. No sitten tulee tietty kuittailuja että urheilija ei tervettä päivää näe ;D Ensin se poti kättä ja nyt on jalkojen vuoro. No, oma vika. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Tänä aamuna on hiukan parempi, mutta edelleen tuo kävely on hankalaa. Varsinkin liikkeellelähdöt ovat tuskaisia.

Tänä aamuna piti käydä tekemässä kolmas treeni, mutta eilen jo laitoin Pialle viestiä, että mie taidan lepuuttaa jalkojani kotona aamupäivän ennen töihinmenoa. Jalkakivuista huolimatta siis aloitettiin meidän uusi treeniohjelma maanantaina. Vaikka siihen ei vielä jalkoja kuulunut, niin luulen, että nuo treenailut on osaltaan pahentaneet näitä domsseja ja hidastaneet parantumista. Ja niin, kuten kummityttöni fysioterapeutti-isä minulle totesi tiistaina heillä kyläillessämme, että ei se palautuminen muutenkaan ole enää yhtä vauhdikasta kuin 10 vuotta nuoremmilla. Tämäkin miun olisi syytä muistaa!

Mutta nyt siihen uuteen treeniohjelmaan! Moni on voinut käydäkin jo Pian blogista lukemassa, että me aloitettiin yhdessä Tuukka Heikkisen laatima kuntosaliohjelma. Lisätietoa treenisysteemistä löytyy täältä. Hieman meillä on omaakin variaatiota noihin treeneihin. Ekan treenipäivän rinta-osiossa me jatketaan edelleen penkkiä 5x5 -systeemillä treeniohjelman penkki käsipainoilla -liikkeen sijaan. Lisäksi ekaan treeniin kuuluu vipunostot eteen, mutta mie korvaan ne Arnold's pressillä. Miulta on nimittäin etuviparit kielletty vasemman olkapään luiden yhteenhankautumisen takia. Ja kyllä tuolla Arskallakin saa hyvän tuntuman etuosastoon.

Maanantaina siis tehtiin eka treeni (rinta-olkapäät):

1. Penkki tangolla 5*5
2. Vinopenkki tangolla (Smith) 3*8
3. Ristikkäisveto taljassa (S) 3*12
4. Etunojapunnerrus (S) 3*max.

5. Pystysoutu (S) 3*8
6. Vipunostot sivuille, istuen (S) 3*max.
7. Arnold 3*10
8. Vipunostot taakse 3*10
9. Vipunostot vinopenkissä kyljellään 2*15

Penkkausta Smithissä.
Mie en oikein saanut kunnolla tuntumaa tuossa vinopenkissä. Ensi kerralla vaan lisää painoa, niin varmaan alkaa tuntua paremminkin. Sen sijaan nuo rinnan supersarjat (talja + punnerrus) olivat aika järjettömät ;D Voin kertoa, että rinta oli melkoisen taputeltu tuon setin jälkeen... Viimeisen sarjan punnerrukset olivat kyllä jo melkoisen säälittävää räpellystä, vähän sinnepäin. En mie tuossa jaksa tehdä edes oikeaa punnerrusta, vaan polvet maassa mennään. Ja olkapäät! Jos ei tuolla reenillä saa olkapäitä kasvamaan, niin ei sitten millään! Superit tuossakin, ja vielä ekoina liikkeinä, saavat heti olkapäät huutamaan. Eikä lopputreenikään juuri tuo helpotusta. Viimeisenä oli molemmille uusi liike, eli vipunostot vinopenkissä kyljellään. Vähän piti miettiä, että mites tää nyt tehdäänkään. Lopulta luultavasti löydettiin oikea tekniikka, kun kyllä se ainakin tuntui. Pikkupainoillahan tässä mennään, on sen verran rankka olkapääsetti, ettei kovin kummoisia painoja tarvii! Treenin jälkeen oli kyllä voittajafiilis! Ja pikkuista epäröintiä, että niiiiihhh, tää sama pitäs vetää joka viikko! Tosin toistomäärät vaihtuu viikoittain ja painotkin siis sen mukaan.

Tiistaina sitten selkä-vatsat:

1. Alatalja tangolla (S) 4*12
2. Ylätalja tangolla (S) 4*10
3. Kulmasoutu käsipainoilla, pudotussarja 3*10 + 3*max.

4. Vatsat taljassa 4*max. (15-20)
5. Lantionnosto penkissä 3*max. (15-20)
6. Vartalonkierto penkissä levypainon kanssa 3*max (15-20)

Kulmasoutua

Vatsataljaa

Lantionnostoa
Aaaaaarrrgghhhh! Maha tulessa! Vartalonkierrot.
Miulla on edelleenkin vähän sitä ongelmaa, etten saa noissa selkäliikkeissä tarpeeksi tuntumaa selkään. Nyt jäi vetoremmit kotiin, joten ainakin osittain ongelma varmaan johtui siitä, kun voimia meni niin paljon puristamiseen. Pia kyllä sanoi, että miun selkä tärrää, joten ehkä sinne edes jotain kuitenkin meni perille asti. Mies epäili, että miulla on liian isot painot, ja siksi ei mene kunnolla selälle asti. No, ens viikolla remmit mukaan, niin näkee auttaako se.

Ja miun kammotukset: vatsat! Juu kyllä huomaa, että oon jättänyt vatsat ihan hunningolle. En mie jaksanut noita viimeisiä kiertoja tehdä kuin 3*12. Mutta se 12 olikin sitten miun max., ja siitä on hyvä lähteä nostamaan toistomääriä. Taljassa muuten kannattaa se liike pitää pienenä eikä viedä sitä alas asti "linkkuun". Pieni ja kontrolloitu liike, niin tuntuu ylävatsassa! Tärkeimpänä tietysti on pitää ne vatsalihakset jännitettynä ihan koko ajan.

Harmittaa kyllä, kun en nyt pääse heti ekalla viikolla tekemään koko treeniä suunnitelmien mukaan näiden jalkojen takia, mutta tehdään nyt se mikä voidaan. Joulukuukin tulee olemaan rikkonainen kaikennäköisten menojen vuoksi, mutta tammikuussa olis sitten tarkoitus ottaa ihan kunnolla tämä treeniohjelma haltuun ja ehkä sitä ruokapuoltakin harkita tähän lisäksi.

Minkälaiset on pahimmat domssit, mitä teillä on ollut? Ovatko ne haitanneet treenejä?

9 kommenttia:

  1. Voi apua noitten sun domssien kanssa :'D! Itsellä oli tosiaan eilen vielä sen verran jumiset jalat etten jalkoja uskaltanut lähteä treenaamaan mut sentään kyllä sunnuntaina pystyy.

    VastaaPoista
  2. Mut eikö ole mukavaa/parhautta/euforiaa, kun paikat on niin "jumissa". Tietää tehneensä jotakin. Ikä on vain numero ;) eiks niin palautumisessakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oot oikeessa että treeninjälkeinen kipu on sitä hyvää kipua. Mutta siinä vaiheessa kun se oikeesti haittaa normaalia elämää ja estää treenaamasta, ei oo enää kivaa ;)

      Oon kyllä niin samaa mieltä siinä, että ikä on vain numero. Se on se oma tunne ja olo mikä ratkaisee! :)

      Poista
  3. Tuntuman saaminen selkään on kyllä niin pirun haastavaa! Tein just hetki sitten selkäpuntin ja just ilman vetoremmejä niin hitto vie ku voima vaan loppuu kätösistä vaikka selkä jaksais... Roaaah!

    Upeita kuvia taas kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siispä vetoremmit messiin AINA selkätreeniin! :)

      Kiitos, Janna! <3

      Poista
  4. Minulla on ikää 11 vuotta enemmän kuin sinulla, eikä ole edes tullut mieleen, että se jotenkin vaikuttaisi palautumiseen. Treenaan kovaa 5 kertaa viikossa salilla, joskus paikat kipeytyy, joskus ei. Lihakset tuossa pikku hiljaa kasvaa, voisikin todeta, että olen elämäni parhaassa kunnossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä miekin voin rehellisesti sanoa olevani elämäni parhaassa kunnossa! Kymmenen vuotta sitten olin 40 kiloa lihavampi ja kuntoa ei nimeksikään. Mutta väitän, että jos silloin olisin ollut fyysisesti siinä kunnossa kuin nyt, olisi palautuminen voinut olla nopeampaa, samoin kuin kehittyminenkin. Nämä asiathan ovat myös hyvin yksilöllisiä ja toiset palautuvat ja kehittyvät nopeammin kuin toiset. Mutta kyllä ikä vaikuttaa palautumisen hidastumiseen siinä missä esimerkiksi aineenvaihdunnankin hidastumiseen.

      Ja kyllä lihasten kipeytyminen kuuluukin asiaan, kuten Petellekin kommentoin, mutta silloin kun se jo haittaa olemista ja elämää, niin on menty miusta liian pitkälle. Mutta näitähän sattuu välillä kaikille treenaajille ja tauon jälkeen varsinkin se oli odotettavissa. :)

      Poista
  5. Oon taas ajoissa näiden kommenttieni kanssa, sori ;) Sun pohjejumit kuulostaa kyllä hurjilta. Mulla on pari kertaa ollut pohkeet siinä kunnossa, ettei kävelykään oo onnistunut kunnolla. Ja niin, vedinhän minä sen alaselkänikin sellaseen tilttiin, ettei viikkoon tehty mitään. Pitäis opetella pitämään järki mukana niissä treeneissä ;D

    Tohon vinopenkkiin piti kommentoida, että minäkään en meinaa saada sitä tuntumaan. Joku kerta testasin sitä, että pumppasin tankoa vähän vajaalla liikeradalla.. siis niin, ettei kädet suoristuneet missään vaiheessa ja tanko pysyi koko ajan liikkeessä. Sillon kyllä poltteli :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...