sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Vuosi pulkassa!

Hannan ja Suvin blogien tavoin myös miun blogi täytti tällä viikolla vuoden! Eilen, 16.11., oli miun blogin ensimmäinen vuosipäivä. Yleensä en kaivele blogiini jo julkaisemiani kuvia, mutta ajattelin nyt tehdä pikku muistelon blogivauvani ensimmäisestä vuodesta. Tätä kaikkea on siis mahtunut Freya Goes Fit? -blogin ensimmäiseen vuoteen:

Ensimmäisessä postauksessani esittelin itseni ja julkaisin kaksi kuvaa, toinen oli otettu vuonna 2005 ja toinen vertauksen vuoksi senhetkisestä kunnosta. Jo eka postaus keräsi kommentteja, josta olin yllättynyt! Eve oli eka kommentoija. Olin seurannut Even treeniblogia alusta asti, ja hänen bloginsa olikin yksi innoittaja oman blogin aloittamiseen. Kiitos Eve! <3 En ollut oikeastaan seurannut vielä muita treeniblogeja, vaan blogien seuranta alkoi vasta oman blogin myötä. Heh, ekoissa kuvissa olen rajannut pään pois, koska ajattelin, etten halua näyttää omia kasvojani. No, eipä mennyt montaa päivää, kun jo poseerasin pumpin jälkeen kotona peilille, ja paljastin kasvonikin "koko maailmalle".


19.11.12. Onpas miulla tumma tukka!

Viime vuoden lopulla kamppailin kovasti saadakseni painoni viimeinkin 67 kiloon, jolloin BMI:n mukaan olisin normaalipainoinen. Tuo päiväkoitti viimeinkin 16.12., eli tasan kuukausi blogin aloittamisen jälkeen. Olin riemuissani ja sen kunniaksi laitoinkin postaukseen kuvia vuosien varrelta laihdutusurakkani alusta asti. No, nyt taas unelmoin noista painolukemista... Toisaalta mulle ei enää se BMI ole niin tärkeä, mutta nyt pitäisi kyllä saada paino laskuun ja sassiin, kun vaatteetkin alkavat jo kinnata. Joulukuussa tilasin myös uusia treenivaatteita, ja pitihän noita BB:n pöksyjä esitellä ihan kunnon posemeiningillä :D


20.12.12
Vitsit kun mie oikeesti näytän noissa vuoden takaisissa kuvissa niin paljon hoikemmalta kuin nyt... Silloin olin aloittanut vasta hiljattain tavoitteellisen lihaksenkasvatuksen, ja kyllähän sen lihaksen mukana tuli enemmän pyöreyttäkin mukana. Viime aikoina ei ole kyllä tullut muuta kuin pelkkää rasvaa.

Jouluihmisenä fiilistelin myös joulutunnelmia blogissani. Eiköhän sitä ole luvassa tänäkin vuonna!

Tärähtänyt tonttu joulupäivänä 2012
Olin saanut kysymyksiä painonpudotukseeni liittyen ja tammikuun alussa vastasin niihin tässä postauksessa. Pitäiskin lukea se itsekin ajatuksella läpi ja ottaa esiin taas keinot, jotka ovat tehonneet ennenkin :) Tammikuun lopulla olikin treeni"urani" käänteentekevä hetki, kun sain apuja kaveriltani (kiitos R!) uuden treeniohjelman muodossa. Ensimmäistä kertaa lähdin tekemään 3-jakoista treeniä, ja kokemuksen myötä se onkin osoittautunut kaikkein sopivimmaksi treenijaoksi miulle. Kävin tammikuun 30. päivä Energyllä tekemässä treenin ohjelmani laatijan kanssa, ja tunnelmia voi lukea tästä.

Energyllä 30.1.13
Toinen käänteentekevä päivä olikin sitten jo heti helmikuun 1. päivänä! Nimittäin tuolloin kävimme Pian kanssa tekemässä ensimmäisen yhteisen treenin! Käänteentekevää se oli ensinnäkin siksi, että tuolloin tajusin oikeasti, että miten paljon enemmän voi treeniltä saada, kun toinen on vieressä tsemppaamassa. Kyllä mie tarviin myös yksintreenaamista, mutta välillä on kiva tehdä yhdessä. Toiseksi, enpä olis vielä uskonut, että me ystävystytään Pian kanssa niinkin hyvin kuin nyt on käynyt. Piasta on tullut miulle läheinen ystävä, ja me keskustellaan paljon muustakin kuin vain salijutuista. Blogi on siis tuonut miulle myös uusia ystäviä, joista joihinkin olen päässyt tutustumaan ihan netin ulkopuolellakin! <3

Heh, näitä kuvia riittää!! Tämä yksi ekoista, 25.2.13
Kevät meni jotenkin aika flowssa treenien kannalta. Miusta tuntui (ja myös näkyi!), että treeni tuottaa tulosta postauksetkin olivat pääosin positiivisia. Kevääseen kuului kuitenkin raskaita vaiheita muuhun elämään liittyen ja välillä jouduin olemaan poissa salilta muutamia viikkoja. Maaliskuun alussa oli yksi tuollainen vaihe, mutta sieltä sitä taas sitten noustiin taas.

Pinnistä, pinnistä! 21.3.13
Loppukeväästä miun mielestä miussa sitä muutosta alkoi näkyä. Varsinkin treenin jälkeen lihaksia näkyi eri tavalla kuin aiemmin. Toki olisi hauskaa, jos ne näkyisivät muulloinkin ;D


10.4.13
Huhtikuun lopussa ja toukokuun alkupuolella oli toinen raskas vaihe, jolloin myös treenailu piti jättää vähäksi aikaa. Sitten sitä taas mentiin, ja tuohon aikaan pohdiskelin myös sitä, mikä on kaunista? Onko lihaksikas nainen kaunis? Näihin pohdintoihin pääsee tästä, ihan kunnon keskustelu siitä syntyikin :)

Liikaa vai liian vähän? 21.5.13
Toukokuun lopussa olikin kauan odotetut siskon polttarit, joista kertoilin blogissakin. Tuo päivä oli kyllä todellakin yksi tämän vuoden kohokohtia, jota muistelen mielelläni alakuloisempina päivinä :)

Seilori-Freya 25.5.13
Kesäkuussa keskityin treenaamiseen ja töihin. Kesäkuun 3.päivä on jäänyt mieleen erityisesti siitä, että tuolloin tapasin "kunnolla" ensimmäistä kertaa ihanan Annan, johon olen saanut myös ystävystyä blogien kautta <3. Voitte muuten uskoa, kun tässä myrskyä kuunnellessa tulee ikävä noita kesäisiä, aurinkoisia päiviä! Onneksi niitä voi katsella ja muistella vaikka sitten blogia selaillen. Juhannuskin on jäänyt mieleen kauniina, lämpöisenä ja aurinkoisena.

KESÄkesäKESÄ!! <3
Kesäkuun lopulla pohdiskelin treenin vaihtamista 4-jakoiseen, ja sen teinkin heinäkuussa. Jaksoin heinäkuussa postata vain kaksi kertaa, oli niin paljon kaikkea muuta tekemistä. Aloittelin sitä 4-jakoistakin, mutta se vähän ontui ajanpuutteen vuoksi. Koko jaon vaihtaminen taisi ollakin virhe, enkä saanut päälle samanlaista treenivaihdetta kuin keväällä. Heinäkuun iso tapahtuma oli siskon häät 27.7., joka onkin varmaan tämän vuoden päivien kohokohta!

Häissä 27.7.13 (Kuva: Risto Takala)
Heinäkuusta jäi mieleen myös päivä, jolloin treffattiin ihan neljän blogisiskon porukalla, ja tuolloin sain tutustua myös iloiseen, ihanaan Mariliihin <3.


Blogisiskot <3
Elokuussa blogissa pohdittiin treenauksen merkitystä ja silloin oli vallalla myös keskustelu posetuskuvista. Avasin ajatuksiani myös kaloreiden laskemisesta ja aloin olla huolissani painonnoususta. Elokuulle mahtui myös surun hetki, kun kissavanhus Donna lähti perheestämme autuaammille hiirenmetsästysmaille.

Tässä Donna vielä kesällä juhannustunnelmissa <3
Syyskuun saapuessa treenit jatkuivat edelleen sillä 4-jakoisella, josta kyllä en saanut useinkaan tehtyä kuin sen 3 treeniä viikossa. Syynä yleensä se, etteivät jalat ehtineet palautua ennen kakkosjalkatreeniä. Lisäksi aloitin kuntonyrkkeilyn, johon jäin koukkuun ekasta tunnista lähtien!


Olkapäät hommissa 4.9.13


Miun kropassa alkoi pitkin syksyä olla jos jonkinmoisia kolotuksia. Silti yritin vaan tehdä täysillä, mikä nyt jälkiviisaana oli hölmöä. Syömiset olleet melko rempallaan ja sitä painoa siis tullut. Syyskuussa pidin kuitenkin herkuttoman kaksi viikkoa, ja se meni ihan hyvin. Mutta sen jälkeen ei ole paljon kehuttavaa... Toinen syyskuun blogijuttu oli arvonta, jonka halusin pitää kiitokseksi lukijoille, vaikka matikkapää olikin pikkuisen lomalla!


Tämä lähti Hannalle!
Ja nämä Rydelle :)
Lokakuussa kolotuksille tuli viimeinen niitti, kun loukkasin käteni nyrkkeilytunnilla. Viikon päästä siitä tuli stoppi treenille, kun käsi kipeytyi toden teolla. Tätä ennen kuitenkin ehdittiin vetää kimppatreenit salilla Mariliin ja Pian kanssa, ja jalat pääsivät kunnolla töihin!

Hnnnggggg! 28.10.13

Marraskuun ensimmäisenä päivänä tein toteutin yhden postaustoiveen julkaisemalla päiväni kuvina -postauksen. Sen jälkeen ei ole paljonkaan muuta tapahtunut, kuin vaan valitusta kädestä ja postailukin on jäänyt.

Mutta tästähän tuli samalla katsaus miun koko vuoteenkin, kun blogin synttärit osuvat näin loppuvuodelle! Huh, menipä tähän aikaa, kun kävin samalla blogia läpi. Blogia päivittelen aina fiiliksen mukaan: joskus useammin joskus harvemmin. Mutta enpä olisi vielä vuosi sitten voinut kuvitella, miten paljon positiivista tämä bloggaaminen on tuonut miun elämään! Lukijoilta on aina ollut kiva saada kommentteja, ja uusiin ihaniin ihmisiin olen saanut tutustua. Myös uutta pontta treeniin on toki tätä kautta tullut toisten blogeista sekä myös suoraan miulle tulleista vinkeistä.

Kiitos siis kaikki ihanat lukijat ja kanssabloggaajat kuluneesta vuodesta! Toivottavasti saan olla taas vuoden päästä kirjoittelemasta, mihin suuntaan treenikehitys on kulkenut ja miten elämä vienyt. :)

Käsikuulumisia vielä sen verran, että ensi viikolla aion mennä testaamaan salikestävyyttä! Tuntuu, että lihakset on ihan velttoina eikä miussa oo enää paljon muuta kuin rasvaa...

20 kommenttia:

 1. Kiva yhteenveto tämä postaus! :) Ja onnea 1-vuotiaalle blogille! Tää sun blogi on kyllä tosi värikäs, mukaansa tempaava ja kivaa luettavaa! Vaikutat tässä blogissasi kirjoittavasi hyvin omana itsenäsi, ja siitä tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! :) Sie muuten taisitkin olla ensimmäisiä lukijoitani! Me tosiaan on aloitettu blogitaival samaan aikaan, ja on ollut kiva huomata, miten blogit (ja me niiden mukana???) ollaan kehitytty :)

   Kyllä, tarkoitus on todellakin kirjoittaa ihan omana itsenäni. En osaisi tätä hommaa kyllä mitenkään muutenkaan tehdä. ;)

   Poista
 2. Paljon onnea 1-v blogille! Olit miutki muistanu tuon arvontajutun mainitessas, jee. Jatka vaan samaan malliin nainen, oot mahtava! :)

  P.S. Hieno toi uus banneri tuolla ylhäällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ryde! :)

   Tokihan mie siut mainitsin, kun olit toinen voittajista! Harmi vaan, kun et oo tainnut päästä vielä noita testaamaan :/

   Poista
 3. onnea 1-vuotiaalle blogille! kiva postaus tämä, hurjasti näit vaivaa kun näin tarkasti kävit kuukausi kuukaudelta läpi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milla! :)

   Joo, aikaa tähän meni, mutta mikäpäs tässä sunnuntaipäivänä sisällä kököttäessä ;D

   Poista
 4. Voi hitsi, miten ihana koonti koko vuodesta ♥ Hurjasti onnea 1-vuotiaalle! Meidän ekat kahvittelut ja yhteistreenit on jääneet mullakin mieleen. Sen verran kivaa oli ;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marilii! <3

   Niistä kimppatreeneistä sain kyllä monta uutta hyvää jalkaliikettä treeniin, kiitos siulle! :)

   Poista
 5. Onnea yksivuotiaalle! :)
  Heh, muistan itsekin kun alkukesästä tuli vuosi täyteen ja teki sellaisen koostepostauksen. Siihen meni tuntikausia! :') Mutta mitäpä sitä ei tekisi lapsosensa eteen.. ;) Kiva, että säkin jaksoit nähdä sen vaivan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi <3

   Niin, mitäpä ei! :D Ihan mukava tätä oli itsekin tehdä. Hauska lueskella jotaín aiempia pohdiskeluja sun muita. Ja oikeasti lukea muutama postaus sillä mielellä, että vois ottaa opikseen ihan omista sanoistaankin nyt tässä vaiheessa.

   Poista
 6. Tää oli kiva postaus, muistuu taas mieleen kaikki vanhat jutut uudelleen :) pitäis joskus itsekin toteuttaa moinen, ehkä sitten loppuvuodesta. Onnea 1-vuotiaalle blogille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sanopa muuta, Eve! :) Hei toteutapa siekin ihmeessä, ihan hyvää tekee itsellekin välillä vähän katsahtaa taaksepin! :)

   Kiitos <3

   Poista
 7. Onnittelut ensimmäisestä vuodesta!! :-)

  VastaaPoista
 8. Olipas kiva "vuosikertomus"! :) Jännältä tuntuu, kun monet asiat, esim. siun siskon polttarit, tuntuu siltä et ne ois ollu vasta äsken! Tai siis et oisit just vasta kirjoitellut niistä. Huh, miten aika rientää :)

  Eikä tässä varmaan voi muuta sanoa, kuin että ONNEKSI aloitit bloggaamisen. Jos et olisi aloittanut, niin tuntisin yhden mielettömän hyvän tyypin vähemmän! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! <3 No joo sama miullekin tuli mieleen, on taas yksi vuosi hujahtanut nopeesti!

   Awww.... sie se aina osaat sanoa niin kauniisti! :) Kuten jo monta kertaa todettu, bloggaamisen ehkäpä paras puoli onkin ollut just tämä ihaniin ihmisiin tutustuminen, joka olis kyllä muuten varmasti jäänyt tapahtumatta!

   Poista
 9. Onnea yksivuotiaalle :)

  T:Kati

  VastaaPoista
 10. Oli tosi kiva lukea tällainen kertaus postaus :)

  Mä oon niin onnellinen, että ollaan tutustuttu meidän blogien kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin siunkin salihistoria-postaus oli huippumielenkiintoinen! :)

   Tunne on molemminpuolinen! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...