lauantai 15. joulukuuta 2012

Why And Why Not?

Oon saanut tässä pari haastetta viime aikoina, ja nyt kun voin hyvällä omallatunnolla keskittyä vaikkapa sitten niihin, niin otan nyt käsittelyyni Maijulta jo aikaa sitten saamani liikuntahaasteen. Tämä onkin jo ahkeraan blogeissa kiertänyt. Niin, muuten hyvällä omallatunnolla siksi, kun sain eilen illalla tehtyä loppuun viimeisenkin opiskelutehtävän!! JEE! Olinkin sitten illalla niin puhki ja nälkäinen, etten jaksanut enää lähteä salille. Korvaan sen tässä parin tunnin päästä. Mutta siihen haasteeseen:

 Kolme syytä mitkä saavat minut liikkeelle

1. Hyvä olo, sekä fyysinen että psyykkinen. Jos liikuntaan tulee taukoa, se kyllä tuntuu kropassa ja päässä. Liikunta pitää minut terveempänä kuin ennen, ja se on tärkein motivaattori. Liikunta on myös paras päännollauskeino, mitä on olemassa! Siihen voi purkaa ylimääräiset energiat, turhautumiset, kaiken. Ja se on selvä, että menipä salille/lenkille vaikka miten mieli mustana, niin aina on tasan varmasti parempi mieli poistullessa!

2. Hallinnantunne. On olemassa edes yksi asia, joka on täysin omassa vallassani ja hallinnassani. Se asia on oma kehoni ja sen kehittyminen suuntaan tai toiseen. Tähän liittyy myös oman itseni voittaminen ja tietynlainen perfektionismi. Kun kroppa kehittyy siihen suuntaan kun haluan, voin olla tyytyväinen. Päinvastainen kehitys taas sitten "piiskaa" parempaan suoritukseen. Mutta en koskaan käytä liikuntaa rankaisukeinona, enää. Joskus aiemmin käytin. Enää en, koska liikkuminen on nautinto enkä halua yhdistää siihen mitään negatiivista latausta. Liikkumisella voin siis hallita ja motivoida, mutta en rangaista.

3. Ulkonäkö. Turhamaista tai ei, mutta kyllä tunnustan tämän seikan itselleni. Kun on vuosikaudet pitänyt itseään suunnilleen kaupungin rumimpana ja lihavimpana, niin kyllä ne karisseet kilot motivoivat myös ulkonäöllisesti. Haluan näyttää hyvältä, vaikka en oikeastaan koskaan itse sitä uskokaan. Parasta on, kun saan pukeutua niinkuin haluan eikä  kyse ole enää siitä, että mikä rätti sattuu mahtumaan päälle. Ehkä minulla on vuosien jälkeen vähän aikaa oikeus nauttia tästä etuoikeudesta?

Googlen kuvahaku

Kolme syytä mitkä pitävät kotona

1. Sairaana ei liikuta. Tämä nyt on ihan itsestäänselvyys, mutta sisällytän tämän silti tähän, että homma vähän helpottuu. Tähän on nimittäin vaikeampi keksiä syitä kuin ensimmäiseen! :D

2. Väsymys. Joskus on tilanteita, että on parempi jättää treeni väliin, jos on liian väsynyt tai ei vaan muuten jaksa. Täytyy vaan tunnistaa oikea väsymys laikskuudesta. Eilinen oli hyvä esimerkki oikeasta väsymyksestä. Ei vaan illalla enää riittänyt paukkuja salille. Kun sain viimeisen opintotehtävän valmiiksi (3 vuoden jälkeen!) tuli vaan niin loppuunpuristettu olo. Tosin olin eilen syönytkin huonosti ja illalla piti vielä lähteä kauppaan ostamaan ruokaa. 

3. Aikapula. Joskus vaan on ajanjaksoja, kun ei ehdi vaikka haluaisikin. Tämä on mielestäni turhauttavin syy. Joskus tämä liittyy myös edelliseen kohtaan, jos on jokin hektinen vaihe menossa ja liian monta rautaa tulessa yhtäaikaa.

Googlen kuvahaku

Sellaiset pohdinnat tähän aamutuimaan. En haasta ketään erityisesti, koska tämä nyt on tainnut jo kaikilla kiertää. Haastan ne, jotka tämän näkevät, mutta eivät ole itse tehneet!

Kohta puuronkeittoon ja sitten sinne salille! Lisäksi tänään ohjelmassa Joulumarkkinat ja jouluostoksia. Tarkoitus olisi ostaa miehen kanssa itsellemme joululahja, josta kerron myöhemmin! :)

Ihanaa viikonloppua kaikille! Mie nautiskelen!

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus Freya! Nyt kun on näitä "miksi treenaan"juttuja lukenut niin huomaa että monet on kyllä samoilla linjoilla näis jutuis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Vaikka kuinka miekin yritin miettiä jotain muita vaihtoehtoja, niin kyllä nuo on ne päällimmäiset syyt mullakin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...