perjantai 14. joulukuuta 2012

Eternal Hunger

Tuntuu niin ristiriitaiselta valittaa nälästä, kun on jääkaapissa ruokaa, senkun vaan söisi. Toiset kärsivät tässä maailmassa ihan oikeasta nälästä ja kävelevät päivittäin ruukku pään päällä jopa kilometrejä hakeakseen vettä perheelle. Siksi tämä tuntuu jotenkin niin ärsyttävältä valittamiselta, hyvinvointiyhteiskunnan tuotos. Tulee huono omatunto, mutta kai se oma napa on kuitenkn aina lähinnä.

No, huonon omantunnonkin uhalla nyt silti valitan. Mulla on ollut nyt viime viikkoina melkein koko ajan nälkä. Paino tippui mukavasti silloin pari viikkoa sitten, mutta nyt taas jumittaa. Aina jos syön enemmän kuin 1600 kcal/päivä, niin tuntuu että se paino pomppaa heti ylös. Ja nälkä on jos jätän kalorit alle 1800 kcaliin. Fiksu aattelis, että kyllä se oma kroppa kertoo milloin pitää syödä. Kuuntele sitä nälkää ja syö silloin kun nälkä on. Mutta onko se ihan näin? Kun mie olen vartalotyypiltäni lähinnä endomorfia (= lihon helposti), niin jospa se ruoka vaan kertyy sitten kroppaan kun syö enemmän kuin lepokulutus? Vähän on nyt hakusessa nämä syömissysteemit mulla. Mutta sitten taas on niin, että en minä nälkäisenä jaksa treenata! Jos on lepopäivä, ei se näläntunne niin haittaa, mutta salille en voi lähteä, jos nälkä kurnii suolistossa. Eikä niin kenenkään pitäisi tehdä. Lisäksi mulla laskee verensokeri aika nopeasti alas kun nälkä tulee, ja sitä sit seuraa kiukku, huono olo jne. Tämmöinen purkaus tähän väliin. Meen nyt tekemään oman voimapuuroannokseni (Nallen kuntokaura 45g + Fastin Hera80 suklaa 15g + raejuusto rasvaa 2% 120g) kun nälkä taas kurni eikä ajatustyöstä tule mitään. Iltapäivällä tekemään yläkroppaa salille!

Tässä miun tämän aamun venyttelyä... Kuka tunnistaa asennon balancesta? Tästä muuten näkee hyvin, miten mulla tuo vasen hartia ja käsi ei veny ja nouse ihan samalla tavalla kuin oikea... Huomasin sen nyt vasta itsekin tästä kuvasta.


10 kommenttia:

  1. Huh, 1600kcal kuulostaa tosi matalalta! Ehkä kroppasi on jossain säästötilassa, kun syöt niin vähän ja siksi paino ei putoa... En tiedä.

    Heh, puuasentohan se siinä! Onko sulla jalka polven reunalla? Meillä on painotettu, että jalka ei saisi painaa polvea tuossa, eli joko nilkalle, säärelle tai reidelle.
    Jee, meillä vaihtuu ensi viikolla balancen ohjelma! :)

    Hyvää treeniä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuossa just tarkistelin Kalorilaskurin kehittymis-sivua ja näköjään marraskuussa oon syönyt keskimäärin 1644kcal/pv. No onhan se vähän. Kai se pitäs vaan yrittää rohkaistua syömään enemmän. Pelkään vaan niin paljon sitä painonnousua!

      Puu mikä puu! :) Nilkka, sääri tai reisi meilläkin on ohjeena ja tosiaan miun jalka on kyllä vähän väärässä kohdassa. Älkää ihmiset ottako mallia! :D Meillä vaihtuu ohjelma vasta ensi vuoden puolella. Meillä on vain yksi ohjaaja balancessa ja ens viikon jälkeen sit balance jää tauolle joulun ajaksi.

      Poista
  2. Bongasin justiinsa Pöperöproffalta ehkä aiheeseen liittyvän tekstin Nälkävelasta. :) Löytyy täältä:

    http://patrikborg.blogspot.co.uk/2012/12/nalkavelka.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! <3 Tuo oli mulle kultaakin kalliimpi artikkeli. Sieltä taisikin löytyä totuuden siemen tähän olotilaani. Se on vaan alettava lappaa enemmän ruokaa nassuun. No, joulun aikana se ei kyllä liene ongelma... ;D

      Poista
    2. On se varmasti niin, ettei se nälkä ole hyvä juttu. Voisiko sitä auttaa lisäproteiinilla? Siemenillä? Itse olen ainakin huomannut, että siemeniä syömällä ei liho, mutta ne pitää tosi hyvin nälkää. Ei mitään mielettömiä määriä tietysti, mutta just esim. ruuan sekaan joku 1-2 rkl (arvio!). Ja välipalat tasaisin välein pitävät aineenvaihdunnan koko ajan käynnissä.

      Tuo leptiini on muuten semmoinen hormoni, jonka eritys menee sekaisin myös valvoessa silloin kun pitäisi nukkua. Eli jos olet nukkunut tosi huonosti tms., voi sekin tehdä supernälkää - se on semmoinen oksettavan oloinen nälkä, johon tuntuu olevan pakko syödä. Ei varmaan sinulla nyt ole kyse tästä, mutta jos joskus olet ihmetellyt.

      Se tuttu anonyymi, toistaiseksi anonyymi.

      Poista
    3. Olipa muuten mainio artikkeli!

      Tsemppiä Freya! Varmasti haasteet ovat nyt enemmän päänsisäisiä, mutta uskon että siulla kyllä löytyy asennettaottamaan ne vastaan! <3

      Poista
    4. Just luin itekin tuon artikkelin ja meinasin tulla linkittämään, mutta BJ ehtikin ensin :D Sun tilanteessa uskoisin kyseessä olevan juurikin tuon nälkävelan. Oma ehdotukseni on, että luovut laihduttamisesta hetkeksi ja pyrit syömään kulutuksesi verran. Joo, se paino voi nousta hetkellisesti kun ruokaa on enemmän mahassa ja vähän turvottaakin, mut se olo tasaantuu kyllä. 2-4 viikkoa tota ainakin, ja sit vaikka uuden vuoden jälkeen uudestaan pienille miinuskaloreille :) Mun pitäis tehdä tuo sama, mut en uskalla koska nössöydyn heti kun vähänkin turvottaa tai on vaaka plussalla. Älä tee kuten minä, vaan kuten minä SANON... ;)

      ps. Ja niin, jos koet että "tunnet mut" niin mielelläni lukisin toistakin blogiasi. Haluatko antaa sen osoitteen mulle? S-posti on annisika ät hotmail.com :)

      Poista
    5. Tuttu anonyymi: Kyllä mie luulen saavani proteiinia ainakin melkein tarpeeksi ja käytänkin oikeestaan joka päivä heraa lisänä. Mulla menee vähintään 2g/kg protskua päivässä. Voisi kai sitä vähän enemmänkin. Siemenet ois hyvä lisä kyllä. Aamujogurtin kanssa otan aina pellavansiemenrouhetta. Haasteena ois saada kaloreita juurikin terveellisistä ruuista ja kasviksia kyllä syön ihan liian vähän. Uniongelmiahan mulla on aina vähän väliä ja se voi tosiaan olla vaikuttamassa tähän myös.

      Anna: Kiitos rohkaisusta! <3

      Annie: Laitoin sulle postia! :) Meitä on sit kaksi. Oon kans just tuollainen, että heti kun vaaka näyttää epäsuotuisia lukemia, alkaa se kituutus... Tätä tämä on ollut tämän vuoden ajan ja tää on oikeesti sellainen juttu mistä pitäis päästä eroon nyt, kun paino alkaa oikeasti olla siellä normaalin lukemissa. Mutta MIKSI se ei vaan voi edes KERRAN tippua sen 67:n alapuolelle, tai edes tasan 67, jolloin oisin BMI:n mukaan normaalipainonen? Kun ei ois paljosta kiinni... Purkaus päättyköön tähän :D

      Poista
    6. Kiitos <3 Käyn lukemassa pikimmiten :)

      Toi on niin totta. Normaalipainossa ei pitäis olla mitään syytä ryhtyä liialliseksi kontrollifriikiksi vaakalukemien suhteen. Ja treenaava ihminen ei oikeesti muutenkaan tee vaa'alla mitään... MuttaKUN! Se voi hyvinkin olla niin, että sun paino lähtee alaspäin kun jatkat vähän pidempään sitä inasen reilumpaa syömistä. Mulle kävi joskus niin, kun jaksoin syödä reilun viikon vähän enemmän. Sen jälkeen on taas jäänyt vaihde päälle...

      Sait muuten tunnustuksen multa, käyhän kurkkaamassa!

      Poista
    7. Kiitos Annie tunnustuksesta! <3 Joo, pitäis olla vaan rohkeutta nostaa kalorimäärää. Koko ajan vaan keksii tekosyitä, miksi ei. Kuten nyt, että jouluna kumminkin syön niin paljon, että eikö oo parempi olla miinuksilla ennen sitä? Vaikka järki sanoo, ettei se noin toimi.

      Jätin muuten kommentin tuonne Patrik Borgin blogiin ja hän oli käynyt vilkaisemassa tätä postaustani. Sain vastauksen sinne hänen blogiinsa, että joo kannattais nostaa kalorimääriä varmaan tuonne 2000 pintaan. Ei ole eka, joka mulle niin on sanonut. Se pitää vaan yrittää uskoa. Mie vaan oon niin kauheen itsepäinen! ;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...