lauantai 8. joulukuuta 2012

Shop 'til You Drop?

Huhhuh, eilen tuli jo shoppailtua melkoisesti ja tänään olisi lisää tiedossa, kun lähdemme ystäväni kanssa Kuopioon ostosreissulle. On se muuten päivän shoppailutkin aikamoista kalorinkulutusta ;D Kun sitten vielä painavien kassien kanssa raahautuu eestaas. Sain illalla laitettua vihdoin myös vähän joulua kotiin: valot ikkunaan, joululiinan olohuoneen pöydälle ja tonttuköörin takkahuoneen lipaston päälle.

Eilen oli sitten illalla vielä pakko lähteä salille. Siis sellainen pakko, että kroppa vaan sanoi, että mentävä on, vaikka vähän väsyttikin. En ole varmaan koskaan noin "myöhään" käynyt salilla, kello oli jo melkein 21 kun tulin pois sieltä. Yleensäkin treenaan ennemmin aamupäivällä tai iltapäivällä. Mutta kyllähän tuo iltatreenikin sujui mukavasti. En olisi itse asiassa malttanut lähteä pois, mutta kyllä puolentoista tunnin kohdalla jo piti luovuttaa. Kaksi päiväähän mulla olikin jo taukoa takana, joten virtaa riitti, vaikka pikkuisen väsy olinkin. 

Yläkroppaa tein ja yritin ottaa huomioon nuo fyssarin antamat ohjeet. Painoja en kylläkään vähentänyt, mutta toisaalta tein ehkä vähän enemmän hauiksia ja vähensin vähän olkapääliikkeitä. Punnerrukset on kyllä nyt tulleet jäädäkseen minun yläkroppapäivään. Viha-rakkaussuhde :) Vähän niinkuin lankkukin, hoover tai pito (rakkaalla lapsella on monta nimeä). Oon aina vihannut sitä, mutta nyt olen ottanut sen osaksi jokaista salitreeniä. Se mukavuusalueelta poistuminen vaan tekee niin hyvää sekä kropalle että mielelle. Ja niissähän sen kehityksen sitten (joskus) parhaiten huomaa, kun tajuaa että jaksaakin pidempään ja enemmän tehdä sellaista, joka on aina tuntunut vaikealta. Muistan, kun en joskus jaksanut olla ollenkaan lankkuasennossa ilman, että polvetkin olivat maassa. Siis en yhtään. Nyt se minuutti menee perinteisesti varpaat maassa. Tiedän, ettei se ole paljon, mutta alkuasetelmiin nähden se on jo aika hyvin.

Kuvalähde
Johtuukohan tuosta itselleni myöhäisestä treenistä, kun heräsin sitten aamulla klo 4:30 enkä ole sen jälkeen nukkunut?  No, jospa sitä jaksaisi silti siellä shoppaillessa... Nyt pitääkin mennä aamukahvinkeittoon ja alkaa valmistautua.

Mukavaa lauantaipäivää kaikille! :)

8 kommenttia:

  1. Eikös ole ihanaa kun pääset nykysalilla mihin aikaan vaan, eikä ole rajoittuntu hellonaikaan! :) (Tunnistan sinut kuvasta, ehkä joskus vielä uskaltaudun paljastumaan itsekin, liittyen sekä tähän että siihen toiseen aihepiiriin.)

    Piti jo jotain muuta postausta kommentoida, luin kännykästä ja unohdin. Siihen ryhtiasiaan, pään asentoon jne liittyen. Varsinkin sitä pään asentoa korjaa parhaiten pilates. Saliharjoittelu työllistää suuret lihakset, mutta pohjimmiltaan joihinkin asioihin voi vaikuttaa pääasiassa (vain?) niillä pikkupikkulihaksilla, jotka ovat pelistä pois kun treenaa salilla, eikä arjen puuhatkaan oikein aktivoi niitä. Mulla oli aikanaan kauhea ongelma tuon pään asennon kanssa - äänityöläisenä se vaikutti puheeseen, kun kurkuunpään alla ei ollut tukea eikä lantionpohja ollut tarpeeksi vahva ("ääni lähtee lantionpohjasta", yllätys). Kävin method putkiston peruskurssin ja treenasin ahkerasti sen jälkeen itsekseni, ja nykyään on se ongelma pois päiväjärjestyksestä. Muutos parempaan suuntaan tapahtui varsin nopeasti, ne on niin pieniä lihaksia, tosin sen pään asennon kanssa meni eniten aikaa. Se method putkisto on aika erilaista kun mitä esim. LL-salilla on, ja ennen kaikkea sillä kurssilla ohjataan ihan kädestä pitäen niiden liikkeiden suorittaminen. Sen jälkeen "normisalin" pilateksessakin saa jotain/enemmän irti, vaikka ohjaus on ihan erilaista. Eli kannattaa ehdottomasti harkita sitä mp-pilateksen peruskurssia, vaikka se tuntuukin kalliilta ja vaikka pilates tuntuisi liian leppoisalta itselle. Itse epäröin sitä hintaa, mutta en ole kyllä kertaakaan katunut. Sen myötä oppii käyttämään lantionpohjaa ihan eri tavalla arjessakin - liukkaalla kävellessä, tavaroita nostaessa ... ja ihan vaan olemisessa.

    Joensuussa on muuten semmoinen osteopaatti kuin Jarmo Kuusitaipale, aivan mahtavan hyvä ammattilainen mm. rangan lukkojen "aukaisussa". Minun luottoammattilaiseni, olen niin hyvilläni että hänen luoksensa jotenkin aikoinaan ajauduin. Kerta riittää, eli mitään hoitosarjoja ei tarvitse.

    Ja nyt shoppailemaan täälläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kieltämättä ihanaa, kun pääsee niin helposti salille eikä oo tosiaan mihinkään aukioloaikoihin sidottu :) Jaahas, vai on tunnistettu ;D Jotenkin jännä tunne, kun miut tunnistaa joku, josta mulla itellä ei oo mitään käsitystä. Mutta ei se haittaa. Ja saa mulle tulla juttelemaan, en mie pure. :D Ois muutenkin mukavaa, jos joku IRL tunnistaa miut täältä, että kertoisi sen mulle.

      En nyt kuitenkaan koe sitä pilatesta niin omaksi jutukseni, että lähtisin kurssille. Ootko siekin joskus käynyt sit Ladylla, kun siitä puhuit? Sehän siis on se miun vanha sali, josta siirryin nyt syksyllä pois.

      Tuosta Kuusitaipaleesta oonkin kuullut. Aattelin nyt ekaksi kuitenkin mennä varmaankin ISLO:lle.

      Poista
    2. Joo, olin jonkun vuoden Ladyllä. Muistan, kun jossain mainitsit, ettet tykännyt pilateksesta ja sillä tuon Ladyn nyt mainitsin, et se on tosiaan aika erilaista siellä (jos siis siellä sitä kokeilit). Mutta varmasti noita asioita voi korjata muutenkin. Itekin olen tavallaan räväkämmän liikunnan ystävä, mutta pilateksellakin on paikkansa - ihan niinkun sulla balancella. Nyt olen kyllä ollut laiska pilateksen tekijä, kun ei oikein työaikaan kerkiä montaa kertaa päivässä tehdä, eli herkästi sitten valitsen jotain muuta kun ei ole niin akuuttia "tarvetta" just nyt sille pilatekselle. Tietyissä tunnetiloissa se kyllä ihanasti rauhoittaa ja lämmittää sisältä.

      Poista
  2. Ihanaa shoppailu viikonloppua! ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, meillä oli kuule ystävän kanssa ihan kokonainen päivä shoppailua täynnä. Oltiin ihan poikki! Illalla simahdin sohvalle kuin saunalyhty ja nukuin pitkästä aikaa kuuuunnon yöunet. :)

      Poista
  3. Iltatreeni on kyllä miun juttu. :) Käyn usein salilla seitseman/kahdeksan aikoihin, koska en halua käydä niihin suosittuihin aikoihin, jolloin siellä on paljon ihmisiä. :D Mie en kyllä ole huomannut sen vaikuttavan yöuniin, muta Bodybalance kyllä aina syventää unta, niin kuin siekin kirjoitit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla, että itekin tulen jatkossa enemmän iltaisinkin käymään. Pumppihan tietty onkin ilta-aikaan, ja samoin balance. Miekin nukun kyllä balancen jälkeisen yön yleensä tosi hyvin, siitä jää sellainen rentoutunut olo :). Perjantaina muuten kun menin salille seiskan jälkeen, niin siellä kyllä oli miusta aika paljon porukkaa. Aattelin ettei ois ollu enää niin paljoa, mutta olipa kuitenkin. Vähemmän miusta on joskus keskellä päivää.

      Poista
    2. Keskellä päivää on myös hyvä käydä, jos vaan pääsee. Pyhäpäivät kanssa aika tyhjiä, esim. torstaina kuuden aikoihin oli rauhallista ja tänään myös, olin seiskasta kasiin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...