keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Santa Baby :)

Tänä aamuna kävi niinkuin eilen. Tai no, heräsin "vasta" 4:30, mutta en sitten nukkunut enää. Keittelin aamupuuron 7 maissa, kun oli tarkoitus lähteä salille heti aamutuimaan. No, sitten kun olin saanut kupuuni kaurapuuro-raejuustomössöni, alkoi armoton väsymys. Piti mennä vähäksi aikaa pitkäkseen sänkyyn. Mies teki lähtöä töihin ja naureskeli, että "oot ihan pihalla nyt kun ei oo enää opintoja, et tiiä mitä pitäis tehdä". Mie vaan silmät sikkurassa sanoin että "eiku väsyttää". Järjen sana tuli taas sieltä rationaalisemman puoliskoni suusta, että sitten pitää levätä. Otin sitten vielä tirpat, kun eihän mulla ole mihinkään nyt kiire. Pitäisi osata nyt nauttia tästäkin olotilasta. Paljon pirteämpänä lähdin sitten aamutirsojen jälkeen salille ja sain varmasti treenistä enemmän irti kuin jos oisin sinne lähtenyt puolivaloilla.

Alakroppa oli vuorossa ja kai se oli ihan ok. Mulla on tuo alakropan treeni jotenkin ongelmallisempi kuin yläkroppa. Nytkin oon iloinen siitä, että jes, ens kerralla vuorossa yläkroppa! Kai se on ainakin osittain siitä johtuvaa, että ehkä on hiukkasen hakusessa tuo alakropan treeni. Pitäis opetella käyttää niitä "rautapuolen" jutskia enemmän ja olla paljon rohkeampi. Meillä on siis salilla kolme puolta: ilmanpainelaitteet, painopakkalaitteet (jossa myös vapaita painoja ja kahvakuulia) ja sit se kovempi rautapuoli, jossa ne "tosityypit" treenaa (siellä siis smith, hack-kyykkylaite, tankoja ja painoja, prässejä jne). Miun varmuus ei ole vielä riittänyt sinne. Pitäisi olla alussa joku kaveri mukana, joka vähän ois tukena ja neuvois. Mutta oon tämmönen yksinäinen susi salilla. Pitää kyllä alkaa rohkaistua, koska eihän mulla kehitystäkään tapahdu, jos liian kevyesti treenaan. Oon miettinyt myös tuota treenijakoa vähän, että pitäiskö siihenkin tehdä muutoksia kohta puoliin. Siis tyyliin eri päivänä jalat ja pakarat, hartiat ja kädet, keskikeho jne. Kertokaa, miten te jaatte treeninne? Mikä olisi hyvä aloitustapa intensiivisempään treenaamiseen? Vinkkejä siis otetaan vastaan. :)

Tänään menen kakkukahville parhaan ystäväni kanssa <3 Höpötystä taas luvassa, ihanaa! Pitääkin alkaa paketoida, että kummityttö sitten saa lahjansa jouluksi. Vielä ois vähän näperrettävää.

Otsikkoon viitaten, tässä vielä iki-ihanan Eartha Kittin (1927-2008) joulubiisi "Santa Baby". Tää on nyt parina jouluna ollut miun suosikki. Jotenkin niin kepeä, leikkisä ja ennen kaikkea flirtti! Tämä saa aina hyvälle tuulelle ja hyräilemään joulupuuhia tehdessä. :)

5 kommenttia:

  1. Monilla kuntosaleilla pitäis olla mahdollisuus saada saliohjelmia, meilläkin se kuuluu jäsenhintaan :) saliohjelman jakotapoja on monia ja ammattilaisen avulla varmasti löytyy se sulle sopivin! Itse oon tehnyt viimeaikoina (paitsi nyt en ainakaa kuukauteen ku ei oo pystyny tekee yhtään salia) ylä- ja alakropan erikseen elikkä kaksi salipäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on meilläkin, mut se maksaa erikseen. En sit tiiä käviskö päivittämässä vai kattosko ite jotain ohjelmia. Onhan noita netti pullollaan. Mie oon siis kans nyt syksyn aikana tehnyt ylä- ja alakropan erikseen, mutta haluisin siis vielä intensiivisemmän ohjelman. Eli vielä enemmän kohdistaa niitä liikkeitä eri lihasryhmille omina päivinään, jotta saisi kehitykseen vauhtia.

      Poista
  2. Minä teen kolmijakoisella tällä hetkellä näin:

    * yläselkä (=leveä selkälihas + epäkäs) ja suorat vatsat (+ joskus olkapäät, tosin usein siirrän ne tästä pois)
    * ojentajat, hauikset, alavatsa
    * alakroppa (=reidet + lähentäjät + loitontajat, pakarat; pohkeita en treenaa nyt ollenkaan) + sivuvatsat + kyljet

    Olkapäät saatan siis tehdä joko alakroppakerralla tai ojentaja-hauiskerralla, ihan vaihtelee viikoittain. Käyn sen 3-5 kertaa viikossa salilla, riippuu juoksu- ja nyt talvella hiihtokeleistä. Jos kävisin säännöllisesti kolme kertaa, vaihtaisin ehkä 2-jakoiseen, nyt syksyllä on toimivin ollut 3-jakoinen.

    Alaselän teen vaihtelevasti milloin mihinkin treeniin, rinnan samoin (sitä en pahemmin tällä hetkellä painota, koska mulla on muutenkin vähän eteenpäin kääntyvät olkapäät ja liian lyhyeksi todetut rintalihakset, eli en halua sitä virhevaikutusta vahvistaa).

    Onhan noita jakotapoja useita, riippuu kauheasti siitä, miten usein haluaa salilla treenata ja mitä vaikutuksia hakee. Minulla tämän hetken ykköskohde on yläselkä ja siksi se ion yhdellä kerralla melkein jakamatoman huomion kohteena. :)

    Isoja lihaksia (isoilla painoilla) treenatessa tulee isompi hormonivaste, eli silloin samalla kerralla kannattaisi treenata semmoinen pienempi lihas, johon haluaisi lisää kokoa (esim. hauis).

    Hirmu paljon riippuu just siitä mitä haet.

    R

    VastaaPoista
  3. Ps. Kantsii uskaltautua sinne "rautapuolelle". Miusta ainakin on ollut tosi ihana, kun mulle on siellä auliisti tarjottu apua ja neuvoja ihan pyytämättä - tosi fiksulla ja kunnioittavalla tavalla. En usko, että niitä olisi tyrkytetty, ellen olisi ite monta kertaa aiemmin ko. miesten kanssa juttusille ruvennut, eli sitä ei kannata pelätä! Koen ainakin itse tuon sekasalin tosi kannustavana paikkana - ikinä ei kukaan minua kannustanut naisten salilla, mutta tuolla on kannustettu niin, että hyvä kun olen seuraavana päivänä kävellyt. :D En ite koe mitään semmosta painetta, että pitäisi tehä isoilla painoilla. Tänäänkin pyysin yhtä miestä ottamaan 50kg:n painot jalkaprässistä pois, kun en itse uskaltanut edes yrittää saada niitä pois. Sitten kannoin siihen niitä 10, 5 ja jopa 2,5 kg:n painoja itelleni. :D Eli rohkeasti vaan, just semmosella tekemisellä mikä on sulle hyvä.

    Miustakin ois ihana jos ois joku "saman tasonen" (eli ei superbodari), jonka kanssa treenata. Siis niin, että voisi välillä miettiä, tarkistaa tekniikkaa (ottaa jopa tekniikkakuvia), mutta kuitenkin kumpikin treenaisi omiaan. Sitä en osaa ollenkaan, että lähden kuulumistenvaihtotreenille, vaan keskityn kyllä aikalailla siihen tekemiseen. Äkkiä humahtaa energiatasotkin jos siellä menee aikaa muuhun.

    R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on aika hyvännäköinen tuo jakosysteemi. Miun pitäis varmaan myös vähentää tuota rintatreenia, kun mulla on myös eteenpäinb kääntyvät olkapäät. Alkuvuodesta otan erikoiskohteeksi yläselän ja takaolkapäät. Sinne pitää saada vahvistusta.

      Miekään en todellakaan lähtis salille vaihtamaan kuulumisia! Tietty esim. eilenkin kun siskon kanssa kävin, tuli siinä sarjojen välissä rupateltua ja sisko antoi vinkkejä, mutta molemmat keskittyi omaan treeniin kumminkin. Ois silti kiva aina välillä käydä jonkun kanssa yhdessä, jolloin vois vaikka testata maksimejakin, kun ois toinen varmistamassa. Muuten miulle yksintreenaus sopii hyvin, kun saa vaan keskittyä siihen olennaiseen. Toisaalta sit taas esim. pumpissa ja balancessa saa enemmän tehoja irti, kun on paljon porukkaa ympärillä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...