keskiviikko 21. marraskuuta 2012

I want to lose fat and get some muscle!

Kun minulla nyt on tämä painojumivaihe, ajattelin kokeilla Erican vinkkejä ja lisätä aerobista liikuntaa salitreenin päälle. Eli pari aamuaerobista viikkoon ja lisäksi salitreenin päälle 20 min. intervallityyppistä liikuntaa. Jospa se rasva lähtisi noilla sulamaan!

Tänään minulla oli yläkroppapäivä, seuraavin liikkein:

aluksi n. 10 minuuttia keppijumppaa rintarangan avaamiseksi ja liikkuvuuden parantamiseksi (toimii samalla alkulämmittelynä)

1. Ylätalja myötäotteella eteen 25 kg x 12, 30 kg x 8,  30 kg x 10
2. Hartiapunnerrus istuen, käsipainot 6 kg/käsi 3x10
3. Yhden käden kulmasoutu 10 kg kahvakuulalla 3x 8 molemmat puolet
4. Penkkipunnerrus vinopenkissä, käsipainoilla 8 kg/käsi 3x8
5. Rintapunnerrus paineilmalaitteessa 3x8
6. Ojentaja taljassa köydellä 20 kg 3x10
7. Ojentajapunnerrus 6 kg:n kahvakuulalla niskan taakse, seisten 3x10
8. Hauiskäännöt seisten käsipainoilla 6 kg/käsi
9. Vipunostot käsipainoilla 5kg/käsi, molemmat kädet sivuille yhtäaikaisesti 90 asteen kulmassa 8x, jonka jälkeen suorin käsin eteen (vaihtaen) 8x. Näitä 2 sarjaa.
10. Suorat vatsat 8kg kahvakuulan kanssa, istumaannousu 3x20

lopuksi 20 minuuttia crosstrainerilla intervallina ja hyvin lyhyet venyttelyt. Saa kommentoida! Olen kuitenkin vielä aika untuvikko tässä salitreenissä, vaikka olen yrittänyt perehtyä näihin juttuihin. Tänä syksynä on kyllä tulostakin tullut, joten hukkaan ei ole mennyt.

KASVA, HABA, KASSSVA! ;D

6 kommenttia:

  1. Täällä ilmottautuu yksi uusi lukija! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi tervetuloa, Veera! :) Pitääpä tutustua sinunkin blogiisi!

      Poista
  2. Heippa! Kai se on munkin pakko lukijoitua, kun ekaa kertaa eksyin ja jäin lukemaan siltä istumalta... :D

    Ensinnäkin aivan mahdoton suoritus toi -40kg, vau! Onnea <3

    Mä teen itte aina välillä noita intervalleja ja voin kertoa, että eniten mun kroppa on muokkaantunut niillä + salitreenillä. Joskus viime talvena harrastin enemmän juoksua ja treenasin toki salillakin, mutta pienemmillä painoilla ja nyt kun oon treenannut enemmän intervallia ja käyttänyt isompia rautoja niin mun kroppa on täysin erilainen. Painoa on tullut vajaa kymppi lisää, mutta vyötärön ympärys on sama :o Tiiä sitten mihin se paino on mennyt. Toivottavasti perslihaksiin eniten ;D

    Salitreenisi näyttää musta hyvältä :) Jos jotain vinkkejä pitäisi keksiä, niin ehkä tekisin rintapunnerruslaitteen sijasta ihan pelkkiä punnerruksia. Ne ottaa paljon kokonaisvaltaisemmin kroppaan kuin eristävä laite. Mut toikin on hyvä! Lisäät vaan painoja heti, kun rupee menee pumppaamiseksi. Mä yritän pysyä yleensä toistoalueella 6-12 kun yritän lihasmassaa kasvattaa. Voimatreeneissä toistot on vieläkin pienemmät, 3-6 alueella. Ainoastaan kevyillä viikoilla teen yli 15 toiston sarjoja ja sillonkin niin pienellä painolla, että painopakkaan ei välttämättä tarvi sitä tikkua ollenkaan ;D

    VastaaPoista
  3. Moi, Annie ja tervetuloa sullekin! :)

    Ja isot kiitokset tuosta treenikommentista ja vinkeistä. Aiemmalla salilla tein muuten sellaista ohjelmaa, että tein salitreenin kiertoharjoitteluna yksi kierros kerrallaan koko kroppa läpi ilman taukoja ja välissä kävin juoksumatolla vetämässä muutaman minuutin. Siinä pysyi syke korkealla ja rasvaa paloi. Mutta ei siinä paljon lihakset päässeet kasvamaan ja voimakehitys siis oli tooosi hidasta. Luulen, että tämä treenin jälkeinen pyrähdys palvelee tosiaan paremmin silloin kun haluaa myös sitä lihasta kasvattaa.

    Iik, punnerruksia. Mie niin inhoon niitä! Mutta niinhän se menee, että kehittyäkseen pitää tulla pois mukavuusalueelta. Sen oon oppinut viimeisten kuukausien aikana ja kyllä sitä tulosta on tullutkin. Mutta niinhän se vaan on, että nälkä kasvaa syödessä tässäkin lajissa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kiertoharjoittelutyyli on varmasti tehokas tapa polttaa rasvaa, ai kauheeta, mulle tulee hiki jo pelkästä ajatuksesta! :D Siinä kehittyy varmaan aerobinen kuntokin kivasti. Intervallit on kivempia, vaikka nekin hapottaa toden teolla. Treenin jälkeen kropan hiilarivarastot on kuitenkin tyhjimmillään ja siihen kun lätkäisee parit spurtit, niin rasvan on melkeinpä pakko palaa.

      Mäkään en tykkää punnerruksista, mutta enpä tykännyt askelkyykyistäkään ja silti tein. Itsensä haastaminen on niin palkitsevaa, siitä tulee niin hyvä mieli, että kohta sä janoat niitä punnerruksia! :D (ja siinä vaiheessa sun pitääkin jo siirtyä tekemään miesten punnerruksia tai punnerruksia jalat penkin päällä tai käsilläseisontapunnerruksia...) Sulla on ihailtavan motivoitunut ote tähän hommaan, me likes a lot :)

      Poista
    2. Sepä siinä onkin, kun haastaa itsensä ja huomaa jaksavansa, tämän jutun juju :) Ei kai kukaan jaksaisi rääkätä itseään, jos ei saisi siitä hyviä fiilareita... Hmmm, onkohan meissä vähän masokistin vikaa? ;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...