torstai 24. tammikuuta 2013

Oh, My Butt!

Pakarat jumissa, reidet jumissa. Eilinen treeni vissiin sitten meni edes sinnepäin oikein! Ja onhan edellisestä salitreenistkin jo aikaa, joten siitäkin voi johtua.  Otin härkää sarvista ja menin sinne smithille kyykkäämään ja prässille työntämään kelkkaa ylöspäin. SJMV kuului ohjelmistoon myös ja latasin ehkä vähän liikaakin painoja siihen. Mulla on tuo yläselkä vielä sen verran heikko, että se alentaa tuonkin liikkeen suorituskysyä. Lisäksi mulla oli jäänyt toinen salihanska kotiin ja kyllä teki käsille kipeetä ja nahat rullautui... En muistanut ottaa treenivihkoa mukaan enkä nyt siis enää muista monta sarjaa ja toistoa missäkin tein, mutta näitä tuli tehtyä:

(5 min. reipas kävely juoksumatolla)
Takakyykky smithissä
Jalkaprässi, leveä
Pohjeprässi
Reiden ojennus laitteessa
Lähentäjät paineilmalaitteessa (s)
Loitontajan paineilmalaitteessa (s)
SJMV
Vatsarutistukset laitteessa
Kahvakuulaheilautus eteen
(pikavenytykset jaloille)

En ole kyllä ihan vakuuttunut noista lähentäjä-loitontaja -liikkeistä. Meidän salilla ei taida edes olla niille painopakkalaitteita (tai sit oon onnistunut vaan missaamaan ne) ja noilla paineilmalaitteilla ei vaan tule sellaista kunnon tekemisen meininkiä. Liekö vika sitten omassa tekniikassa vai missä. Sitten mietinnässä olisi joku liike, joka korvaisi reiden koukistuksen laitteessa. Meidän salilla on siis sellainen istuma-asentolaite, ja vaikka olen kuinka siinä yrittänyt säätöjä joka kerta laittaa, niin en saa sitä itselleni sopivaksi ja sitten aina palaa hermot. Ojentaja-laitteen kanssa ei ole mitään ongelmaa. Tietty SJMV on sellainen, joka mulla ainakin tuntuu hyvin takareisissäkin, mutta joku muukin voisi vielä olla.

Energiat kyllä oli vähän hukassa ja loppuajasta alkoi tulla vapinaa ja sellaista yleistä heikotusta. Varmaan vielä vähän nestepuutosta elimistössä ja onhan tämä viikko ollut henkisestikin aika raskas. Tänään illalla olis tarkoitus mennä pumppiin pitkästä aikaa, jos nyt näillä jaloilla sinne pääsen... Lumitöitäkin olis ulkona tehtäväksi. Katotaan nyt mihin tässä kykenee. :D

Get up and DO it!

15 kommenttia:

  1. Takareisilaite, pahin viholliseni.. En itekään onnistu ikinä säätämään sitä sopivaksi. Kerro ihmeessä jos joskus onnistut :D Siihen asti taidan vääntää vaan jumppapallolla ja SJMVllä niitä takareiskoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan olla jo luovuttanut sen suhteen, että tulisin sen laitteen kanssa ikinä sinuiksi. :D

      Poista
  2. Tarkoitatko reiden (/polven) ojennusta vai koukistusta? Kun tuossa sarjalistassa on ojennus ja tekstissä koukistus - koukistusta olen nähnyt tehtävän taljassa, ja se vaikuttaa kyllä tooosi tehokkaalta. (En ite ole uskaltanut edes kokeilla. :D )

    R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitan koukistusta, jota en siis tehnyt sarjassa, kun olen turhautunut sen laitteen kanssa taistelemiseen. Kirjoitinkin tekstissä, että mietinnässä olisi joku liike siis sen koukistuksen tilalle, kun se jää nyt tekemättä. Kyllähän tuolla SJMV:lla saa aika hyvän tuntuman... Ojennuksen siis teen, koska siihen saan säädöt kohdilleen.

      Poista
    2. Joo, luinkin sitten ajatuksella uudestaan. Oon nähnyt tehtävän sitä niin, että nilkkaremmin kautta jalka taljassa kiinni ja mahallaan maaten koukistetaan jalkaa. Näyttää ainakin tosi tehokkaalta.

      Poista
  3. Uih mikä supertreeni! Muista kuulostella kroppaa ja jää kotia lepää jos vähänkin siltä tuntuu, että palaudut kunnolla. Treenata kerkee kyllä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo, ei se kyllä ihan supertreeni ollu, oli tehot sen verran surkeet kyllä. En saanut taas sykettäkään oikein nousemaan. Pitäs varmaan soittaa lääkärille ja kysellä voisko tuota beetasalpaajalääkitystä muuttaa, kun se tuppaa pitämään sykkeet turhan matalalla...

      Poista
  4. Siehän oot palannut treenin pariin ihan tohinalla! Ei näytä ainakaan liian leppoisalta tuo siun jalksetti nimittäin :)

    Mie en oo ikinä kokeillut paineilmalaitteita. Kuulemani mukaan taitavat jakaa aika paljon ihmisten mielipiteitä kyseiset härvelit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiskinkohan mie sit haukannut vähän liian ison palan kerralla eikä siksi oikein tehokkaalta tuntunut. Tosin tänään kyllä tuntuu, joten kai siellä jotain tapahtui, vaikkei syke noussutkaan kunnolla. ;)

      Poista
  5. Reiden koukistun on helppo korvata lantionnostoilla lisäpainojen kanssa, ottaa napakasti takareisiin ja pakaroihin. Toinen vaihtoehto on takapotku taljassa, itse tykkään lantionnostosta enemmän. http://fit4lif3.blogspot.fi/2012/12/no-excuses.html kuvan löydät tuosta blogista.

    Lähentäjä ja loitontaja -laitteet voit hyvillä mielin unohtaa, teet muut liikkeet kovilla vastuksilla, niin noita et tarvitse. Hyvän treenin saa esim. jo 4-6 liikkeellä. Jos kuitenkin tahdot niitä tehdä, niin tee loitontajat voimakkaassa etukenossa, ottaa sitten pakaraan ja lähentäjät saa hyvin osumaa leveässä sumokyykyssä. http://1.bp.blogspot.com/-Tft4kqxbJDg/T3yVmoThJwI/AAAAAAAAA5I/HvalPaxGAw4/s1600/IMG_1874.JPG

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, Felidae! :) Oon miettinytkin, onko noista lähentäjä-loitontajista (siis liikkeistä) hyötyä. Mulla vaan on just tuossa reisien yläosissa, pepussa ja lantiolla ne pahimmat löllöpaikat. Ja reisissä just sisä- ja ulkoreisissä hyllyy liikaa...

      Poista
  6. Mullakin on polven koukistukses aina ne säädöt pikkasen vinksallaan, kun tuntuu ettei niitä saa millään hyvin ja sitte se vaikutaa jonkun verran siihen tuntumaan.
    Mä en itekään tykkää oikeen noista paineilmalaitteista. Enkä oo itseasiassa edes tiennyt että niitä käytetään muussakin kuin kuntoutustarkoituksessa. Tai siis et perus kuntosalilla olis niitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä nykyään alkaa olla ihan perussaleillakin. Onhan se ihan hyvä, että on vaihtoehtoja, kun asiakkaitakin on laidasta laitaan. Kyllä ne varmaan aloittelijoille on ihan hyvät, sekä sitten senioreille ja kuntoutujille. Ja ihan kelle vaan, jos niistä tykkää! :)

      Poista
  7. Ne ilmanpainelaitteet on kyl arsesta :P Kyllä saan niihin tuntuman mut tuntuu et vaikka kuinka monta kuukauttaa niillä vemppaa niin ei millään saa lisättyä niillä vastuksia >:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei niillä oikein tunnu saavan aikaiseksi sellaista nousujohteista treeniä niinkuin vapaiden painojen tai painopakkalaitteiden kanssa. Ehkä ne itelle sopis paremmin vähän niinkuin palauttavaan treeniin, mutta ei missään tapauksessa silloin, kun haluaa kasvattaa lihasta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...