sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Week 6 : Ups And Downs

Päällimmäisenä onneksi "Ups". Omasta mielestäni treeniviikko on mennyt hyvin ottaen huomioon senkin, että aika on ollut kortilla. Ehkäpä tämä seikka on tuonut mulle enemmän ja enemmän varmuutta siitä, että tämä elämäntapa sopii mulle. Ei miun tarvii edes miettiä, lähdenkö mieluummin salille vai jäänkö sohvalle lötköilemään. Vielä vaan on opeteltavaa kehon kuuntelemisessa. Tästä onkin ollut kirjoituksia muissakin blogeissa tällä viikolla. Itse suosittelen kaikkia lukemaan erityisesti Heidin kirjoituksen. Se todellakin herättää ajatuksia omasta suhteesta kehoon ja sen toimintaan sekä ymmärtämiseen. Itselleni tuo kirjoitus kolahti ja palaan sen pariin vielä varmasti useammankin kerran. 

Tässäpä viikko HeiaHeiasta napattuna:


Hehee, sain tällä viikolla jopa kaksi mitalia! Ensimmäinen tuli siitä, että saavutin 10 kerran rajapyykin salitreeneissä tänä vuonna. Toinen tuli tänään siitä, että tänä vuonna olen urheillut 10 eri lajissa. Tai no "urheillut" ja urheillut, tänään merkkasin hieronnankin tuonne, vaikkei se urheilua olekaan. Kehonhuoltoa kumminkin. :)

Tänään oli siis salillamme avoimien ovien päivä, ja ryhmäliikuntatunneista oli puolen tunnin versiot kaikille maksuttomia. Mie sitten uskaltauduin sinne BodyCombatiin, kun oon siitä niin pitkään marissut, että haluaisin kokeilla, mutten uskalla. Hähää, miehän menin siellä vähän miten sattuu. Jalat ei totelleet läheskään niinkuin pitää, mutta että mie nautin! Siis oikeesti niissä iskuissa halusin ladata kaikki voimat siihen ja naama rypyssä iskin näkymätöntä vastustajaa :D Tuohan oli miltei terapeuttista ja kyllä varmasti toimii stressin- ja aggressioidenpoistossa! Lisäksi hiki virtasi, syke nousi ja kalorit kuluivat. Kunnon treenin sai tuohon puoleen tuntiinkin. Ja arvatkaapa mitä? Varasin jo paikan itselleni keskiviikon kokonaiselle tunnille! Meen sitten itseni sinne nolaamaan ja toivottavasti selviin hengissä siitä. Mie veikkaan, että se tunti menee kuitenkin tosi nopeesti. Tuo puolituntinen ainakin hurahti siivillä. Tarkoitus oli mennä salille vielä combatin päälle, mutta valitsin ilmaisen hieronnan. Se olikin hyvä valinta. Nyt miun kipeä yläselkä ja hartiat (varsinkin se vasen puoli) sai kunnon käsittelyn ja vesi vaan tirskui silmistä kun sattui niin. Nyt on kyllä tosi arkana yläselkä...

Kotona mies taas teki niin hyvää ruokaa! Salaattia ja täytettyjä kanan rintafileitä (fetajuustolla ja yrteillä täytetyt rintafileet pekonikääreessä). Oikeeta karppiruokaa.

Kuva ja resepti
Tästä päästäänkin siihen viikon "downs"-osioon. Kuten eilenkin kirjoitin, eka viikko vhh:lla meni hyvin kunnes tuli perjantai. Siitä asti olo on ollut välillä tosi voimaton ja ajoittainen pahoinvointi on vaivannut. Tänään kun tulin salilta kotiin, mulla oli yhtä aikaa aivan järjetön nälkä ja tosi kuvottava olo. Tuo kunnon ruoka sitten onneksi helpotti. Hiilareita oon saanut tällä viikolla keskiarvolla 94g/vrk. Ja oon todennut, että ei tämä sovi mulle ainakaan nyt. Kun kuitenkin liikun paljon, ei tällaisessa ole mitään järkeä. Mahassa on olo ollut loistava: ei turvotuksia, ilmavaivoja tms. Mutta jos haluan lihakset kasvamaan, täytyy niitä hiilareitakin saada tarpeeksi. Huomenna alan pikkuhiljaa siis lisätä taas hiilareita ruokavalioon. Mutta tulipahan kokeiltua! :)

Viikko on mennyt hujauksessa eikä tulevakaan varmaan matele sen hitaammin. Huomenna menen aamulla jo seiskaksi salille (jos voimia on tarpeeksi!!) ja sitten olisi Heinillä käynti vielä ennen iltavuoroa. Loppuviikosta alkaa sitten orientoituminen lauantain hautajaisiin. Viikonloppu on sitten varmastikin aika raskas henkisesti. Lisäksi pitää seurailla tätä oloa kun on lääkitys päällä ja 1,5 viikon päästä eikun vaan lisätään. Nyt siis pitää olla tarkkana olojen kanssa ja oikeasti uskoa kroppaa jos se vaatii vähän himmailua eikä vaan painaa mielen mukaan täysillä. Mutta ei himmailla jos sille ei ole tarvetta!

Toivon kaikille reipasta sekä vastapainoksi rentoa tulevaa viikkoa! <3

9 kommenttia:

  1. Jee hyvä Freya, vielä säkin siihen combattiin hurahdat ;) Ja fiksu kun kuuntelet kroppaas etkä väkisin vaan puske dietillä, joka tuottaa huonoa oloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipa olla että hurahdankin! Jos vaan en kyllästy siihen, etten opi niitä koreoita.

      Kyllä sitä on viime vuodet opettaneet, että pahan olon jutuista pitää pyrkiä eroon ja korostaa niitä hyvän olon juttuja. Aina kun vaan voi. :)

      Poista
  2. Etkä mitään mee nolaamaan, vaan antamaan täysillä turpiin sille näkymättömälle vastustajalle ;) Go Freya!

    Tsemppiä alkavaan viikkoosi! <3

    ps. Kana rules! ;)

    VastaaPoista
  3. Vitsi mua kyl kans alko innoostaa tuo combat sun puheittes perusteella! Kyllä mä voisin lähteäkkin sun kanssa sitten ku kerkeen :)!

    VastaaPoista
  4. Oon ihan varma et näin täällä jossain vaiheessa sun laittaman linkin taikka oman kuvan niistä Better Bodiesin treenopökistä (pillimalliset) ja kävin tänään kokeilemassa niitä. En vielä uskaltanut ainakaan mennä ostamaan, kun mietin että ne näyttää varmaan aika typeriltä jalassa, varsinkin kun käytän salilla FiveFingersejä :D
    Mutta ostin sellaisen topin, siellä sisällä on pinkki pikkuliivi. Katsotaan millainen on treenatessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Reetta!

      Joo, ainakin näiden linkkien takaa löytyy kuvia noista pöksyistä: http://freyagoesfit.blogspot.fi/2012/12/material-girl.html
      http://freyagoesfit.blogspot.fi/2013/02/what-feeling.html

      Kerro sit kokemukset topista! Mie haaveilen siitä camokuvioidusta treenitopista... :D

      Poista
    2. Aika kallishan se toppi on (59€?) mutta ehkä yhden kärsi ostaa. Ainakin eilen kiivetessä oli hyvä, tänään en sitä salilla käyttänyt kun ei tuota rintavarustusta itsellä ole, vaan pelkkät nöpöt vaan näkyy.. ettei kanssa pumppaavat miehet ois olleet kovin järkyttyneitä :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...