lauantai 8. kesäkuuta 2013

Fät is bäk?

Painonnousu on miulle edelleenki tosi vaikea asia. Varsinkin kun on tullut useampi kilo. Tässä kuvat toissa-aamulta:

Turvotus on huomattava! Kasvoissa ja silmien alla, vatsan alueella, joka paikassa. Aamupaino oli 69,7kg. Siis melkein seiskalla alkava! Olin kyllä aika paniikissa, painonnousu on miulle oikeesti niin punainen vaate kuin olla voi. Selityksiä: kreatiini, proteiinin lisäys, salitreenit. Tuolloin en vielä tiennyt, että on myös "se aika kuukaudesta" käsillä, mutta eilen se sitten alkoi, joten silläkin selittynee osa tuosta. En kuitenkaan halua liikaa tekosyitä keksia, koska tiiän ihan tasan tarkkaan, että kyllä tässä on kyse ihan oikeasti läskinkin paluusta. Mutta vain väliaikaisesti! Sen päätin.

Tänä aamuna tilanne ei onneksi näyttänyt enää ihan yhtä pahalta... Aamupaino oli 68,5kg ja olokin kevyempi. Naama ei ole enää turvoksissa ja mahakin vähän laskenut. Voi olla, että tosiaan kreatiinin aloitus toi tuota turvotusta, mutta nyt kun oon ylläpitoannoksilla (yksi annos/vrk), on turvotuskin helpottanut. Mut silti tuo paino on taas ihan liikaa, haluaisin sen olevan tuolla 65 kilon tienoilla ja mieluiten vaikka alle.

Huppari: Body Action (S)
Housut: Better Bodies (M)
Nojoo, ei tuosta kuvasta paljon näy onko turvotusta vai ei kun on tuo huppari päällä :D Mutta ihan erilainen olokin on tänään ollut. Tuo on muuten tällä hetkellä miun lemppariasu! Tuo huppari on niin pehmeä eikä liian paksu. Noita housuja taas voisin pitää joka paikassa, ne on niin hyvän tuntuiset päällä!

Luv it!

Torstaina kuitenkin tartuin härkää sarvista ja laitoin vajeet päälle Kalorilaskuriin. Lisäksi oon erityisesti huolehtinut paljosta vedenjuonnista ja aineenvaihdunta onkin nyt aika selvästi hieman vauhdikkaampaa. Tosiaan se reilu kilo on onneksi jo nestettä kropasta lähtenyt, toivottavasti suunta säilyy samana. Mutta nyt miun ihmettelyn aihe sitten on, että kuinka paljon painonnoususta voi oikeasti laittaa kreatiinin piikkiin? Ja onko suotavaa muuten olla miinuskaloreilla krean aikana? Syökö se sitten kaiken hyödyn siitä? Miun miinukset ei oo mitkään dramaattiset, vaan korkeintaan -200-300 kcal/vrk. Mutta hävittääkö se sitten tuota lihasta? Jotenkin oon nyt pikkuisen sekaisin näistä jutuista. Kun haluaisin nyt siis samalla polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta. Salitreenitavoite on 4 krt/viikko. Tarviinko lisää aerobista liikuntaa kun pyöräilen 5 päivänä viikossa työmatkat (n. 6 km/suunta ja reipasta tahtia, n. 17-20 min. menee) ja käyn combatissa? Lenkit on edelleen aloittamatta... Pitäiskö miun oikeesti alkaa aamuisin ennen töihinmenoa aamuvuoropäivinä lähteä tekemään sit se puolen tunnin aamuaerobinen? Tai ainakin parina aamuna viikossa? Tuntuu taas, että loppuu päivät viikosta kesken! No, jospa se tästä. Pitää nyt seurata mihin suuntaan tämä paino ja olemus lähtee kehittymään.

Tänään olikin salilla jalka-pyllytreenin vuoro. Tarvittiin taas vähän extra-tsemppiä ja siksi taas tsemppipaita! :D

Sama tuttu reeni mitä oon tehnyt tässä jo jonkin aikaa. Nyt taas uskaltauduin sumokyykkyjen pariinkin ja yllättävän hienosti ne sujuivat. Jalkatreenin jälkeen on aina jotenkin pikkuisen helpottunut olo. Että nyt se on ohi tältä viikolta ;D Tänään olin kuitenkin vähän tyytymätön itteeni. Oli jotenkin sellainen tunne, etten antanut kaikkeeni. Oisin voinu puristaa pikkuisen tehokkaammin ja paremmin. Siis kyllä treeni tuntui ja jälkeenpäinkin jaloissa ja takamuksessa on tuntunut ajoittaista treeninjälkeistä "värinää", mutta silti jäi vähän sellainen tunne, että liian mukavuusalueella mentiin nyt. Tässä nyt ollaan tällä viikolla oikein erityiskriittisiä näköjään. Välillä pitää olla.

Treeninjälkeinen kuvatus
Noniin. Nyt aineenvaihduntaa vauhdittamaan saunanlauteille! Mies kävi just häkälöylyt heittämässä, onkin muutama viikko aikaa kun on viimeksi omassa saunassa käyty. Loppuilta rentoilua ja aamulla viikon viimeiselle salitreenille! Toivottavasti saitte jotain tolkkua tästä postauksesta, aika sekavalta vaikuttaa.

8 kommenttia:

  1. Siis rehellisesti sanottuna minä en tuossa sinun kuvassasi mitään turvotusta nää! Totta kai sinä tunnet ja näet sen parhaiten, kun oot omassa kropassasi. Mut minä vaan näen tuossa kuvassa kauniin naisen :)

    Itse en kreatiinista kauheesti tiiä mut kysyin mieheltä tuota miinuskalori ja kreatiini juttua ja sen käsityksen mukaan (siis ihan mutuilua) ei pitäis miinuskaloreiden vaikuttaa ku kreatiini liittyyy adesiinitrifosfaattiin eli palautumiseen ja lihasten energian saantiin.

    Itellä ois suunnitteilla syksyllä alottaa kreatiini kuuri, toisaalta miksi ei alottais nyt jo ku nythän mä käyn salilla enemmän ku tulee syksyllä käytyä. Mut meil on kotona kaikki kreatiinit (miehellä on niitä sen verran et voisin siltä ostaa). Yksi lisä hyväsyy tulla Joensuuhun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komppaan Piaa :) Siun kropan "sisään" en voi päästä, mutta ulkopuolisin silmin en kyllä turvotusta näe. Mutta kuten sanottu, niin sie itse tiedät parhaiten mikä olo on :)

      Kuvista ja vasta vähän aika sitten siut ihan "livenä" nähtyäni oot mielestäni ottanut aimo harppauksen kroppasi kanssa ihan viimeaikoina :) Siis tuo lihaksen määrä, jonka oot hankkinut, näkyy jo muutenkin kuin "pullistelukuvissa". Se on kunnioitettavaa se! Tietysti meillä on eri lähtökohdat ja miun on ehkä helpompi puhua sen puolesta ettei kiloja kannattaisi liikaa tuijotella, mutta toisaalta ymmärrän kyllä hyvin siun "ahdistuksenkin". Mutta usko pois, kiloja ei näe päällepäin ja oon tasan varma että kyllä niihin sitä lihastakin mahtuu!

      Miljoonannen kerran mutta kuitenkin: oot kaikinpuolin vaan niin upee nainen! <3

      Poista
    2. Ja näkymättömillä kiloilla tuossa toisen kappaleen lopussa tietysti niitä "fättikiloja", koska lihakset siulla tosiaan paistaa päällepäin kuten jo aiemminkin totesin :)

      Poista
    3. Pia ja Anna: kiitos, ystävät <3
      Mutta kyllä miun mielestä edelleen selkeästi tuossa ekassa kuvaparissa se turvotus näkyy, varsinkin just silmien ympäristössä. Samana aamuna kyselin miehenkin mielipidettä olemuksestani, ja myönsi tuokin, että on tullu varsinkin mahaan turvotuksia/löllöjä lisää. Tärkeimpänä tietysti, niin kuin tekin sanoitte, parhaiten sen näkee ja tuntee itse. Mutta ONNEKSI nyt suunta tuntuu olevan parempaan päin :)

      Poista
  2. Joo siis naisen kehohan ei kestä samoja määriä kreatiinia kuin miesten, ainakaan ilman sivuvaikutuksia. Osalle se ei sovi ollenkaan. Itse oon rajannut nyt yhteen kertaan viikossa, max. 2. Kannattaa ehkä lopettaa kuuri kokonaan jos turvotus ei vähene :/ Kyllähän ne tulokset loppujenlopuksi taotaan oikeanlaisella treenillä, monipuolisella ravinnolla ja sopivalla määrällä lepoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siis tokihan pääpaino pitää olla just tuossa "pyhässä kolminaisuudessa" treeni-ruoka-lepo, se on selvää. Kreatiini on kuitenkin niin laajasti tutkittu ja hyödylliseksi havaittu, että pakko sitä on ainakin testata ;). Katsotaan nyt mihin tässä päädytään! :)

      Poista
  3. kyllähän se kreatiini nesteitä kerää jonnin verran. ite käytin säännöllisesti reilun puoli vuotta enkä huomannut enää parin kuukauden jälkeen mitään erikoista, muuta kuin naaman kukkimisen, joten lopetin sen sekä beeta-alaniinin. tosin naama kukki edelleen, ja nyt huomasin sen johtuvan möllereistä :P oon miettinyt josko aloittaisi kreatiinin uudelleen. laitoin sitä palkkariin aina sen 5g, en pitänyt mitään "latausjaksoja" tms niinkuin purkin kyljessä neuvotaan.

    tosi magee toi huppari! oliko kallis :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie laitan kans tuota kreatiinia aina palkkariin sen 5g. Aluksi pidin 5 päivän latausjakson, jolloin otin 3x5g/vrk. Luulen, että tuo nesteen kertyminen on nyt vähän vähentynyt. Sanotaanhan kreaiinista, että se ei toimi jos ei paino yhtään nouse. Sen kuuluukin kerryttää nestettä jonkin verran. Mie vaan oon niin kauheen herkkä sattuneista syistä tuolle painonnousulle, että paniikki iskee heti kun vaaka näyttää nousujohteisia lukemia.

      Tuo huppari oli Turun Body Actionin ale-rekissä ja sillä taisi olla hintaa 29,90€ (alunperin 59,90€).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...