sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Week 12 / Loving It Again!

Se olisi taas yksi viikko paketissa ja aika kiireistä on ollut. Eilenkin oli työpäivä ja jotenkin aina tuntuu, ettei ykkösvapailla oikein kunnolla pääse palautumaan työjutuista kun sitten taas mennään. Mutta eihän tässä ole kuin neljä päivää töitä ja sitten koittaa neljän päivän vapaa pääsiäisen muodossa. Ja ei, en mie valita töistä, on oikeesti ihan huippua olla töissä! Ja on aivan huippua sekin, kun miulla vissiin jatkuu työt tuonne elokuulle asti. :) Piti siis loppua huhtikuun lopussa mutta nyt näyttää, että aika varmasti jatkoa tulossa. Ehkä saattaa joitain katkoja siinä tulla, mutta eihän se kesällä niin paljon sitten harmita kun on ihan kiva pitää vapaatakin.
 
Mutta sitten asiaan. Mulla alkoi treeniviikko vasta keskiviikkona ja kahden peräkkäisen päivän huili tuli tarpeeseen. Keskiviikosta lähtien on taas treeni-ilo kulkenut matkassa mukana ja oon taas nauttinut liikkumisesta :) Tällainen oli mennyt viikko:
 
Ma:-
Ti:-
Ke: Salilla rinta-hauikset-ojentaja-vatsoja 1h 28min.
To: Salilla olkapäät-selkä 1h 22min. + ohjattu venyttely 50min.
Pe:-
La: Soutulaite 30 min. + juoksumatto 30 min. 4,2km.
Su: Salilla jalat-peppu 1h 30min.
Yht: 6,2h
 
Viime aikoina liikunnan puolella on ollut yksi iso puute: aerobisen liikunnan vähyys. Eilen sitten ainakin tilapäisesti pikkuisen paikkasin sitä menemällä tekemään pelkästään cardiota. Ensin kipittelin juoksumatolla 30 minuuttia (4,2 km) ja ennakkopelosta huolimatta jaksoin yllättävän hyvin. Ainoa huono puoli oli, että ajoittain vasemmassa polvessa tuntui pistävää kipua, mikä haittasi välillä kulkua. Jatkoin vielä soutulaitteessa toiset puoli tuntia. Se olikin tosi hyvä aerobinen koko kropalle, olin kyllä siinä loppuvaiheessa jo ihan poikki...
 
Ja tänään on sitten lonkankoukistajat olleet aika jumissa. Jalkatreeni oli silti edessä ja Pian kanssa taas suunnattiin yhdessä salille. Tällä kertaa tehtiin tosin eri treenit, mutta hyvin saatiin välillä toisiammekin tsempattua. Mie olin Pialle varmistajana penkissä ja Pia taas apuna hackissa, kun tarvitsin henkistä tukea siinä :) Tänään mulla oli tarkoituksena tehdä treenin alkupään massaliikkeissä lyhyempiä sarjoja, jotta voisin vähän painoja lisätä.
 
Prässissä tuli viimeisessä (4.) sarjassa enkat 110 kiloa painokiekkoja, mutta ei noussut kuin kuusi. Lisäksi vasemmassa nivusessa ja sisäreidessä tuntui ilkeältä ja tämä kyllä haittasi lopputreeniäkin. Oisko siellä vähän venähtänyt jotain?
 
 
Hack meni tällä kertaa jo paremmin kuin viimeksi. Tajusin nyt sen tekniikan ja kaksi ekaa sarjaa meni 12 toistolla. Kova yritys oli saada 12 viimeisessäkin sarjassa, mutta ihan viimeisessä toistossa se kelkka ei vaan enää noussut ja jäin sinne alas. Teinpähän ainakin loppuun saakka. Heh, Pian piti tulla avuksi nostamaan se kelkka siihen alkuasentoon... Hitsi nuo miun mahamakkarat näyttää niin karseilta näissä kuvissa... :(
 
 
Sitten oli SJMV:n vuoro ja enkat!! Tein ekat enkat jo toisessa sarjassa (50 kg) ja heti perään uudet enkat kolmannessa sarjassa (55 kg). En sitten tiedä pitäiskö enemmän alkaa panostaa noihin lyhempiin sarjoihin ja enempään painoon?
 
Ja sehän muuten NOUSEE!
Pakarapotkut seuraavaksi vuorossa. Siinäpä ei mitään uutta. Paitsi että näiden jälkeen alkoi taas tuntua vähän ankalta... :D
 
 
Ja vanha tuttu reiden ojentajalaite. Tässä taas tuntui miten heikot miun etureidet on...
 
 
Sitten viikko sitten oppimani: sumo! Tässä kyllä huomasin todella sen nivuskivun ja viimeinen sarja pitikin jättää vähän kesken sen takia. En myöskään pystynyt sen takia mennä niin alas kuin muuten varmaan oisin päässyt. Yritin sitten kiinnittää enemmän huomiota ylävartalon asentoon.
 
 
Koko treeni:
1. Prässi 1x10 (70kg), 2x8 (80kg ja 100kg), 1x6 (110kg)
2. Hack-kyykky 2x12, 1x11
3. SJMV 1x10 (40kg), 2x8 (50kg ja 55kg)
4. Pakarapotku taljassa 3x15
5. Reiden ojennus laitteessa 2x12, 1x10
6. Sumo-kyykky 2x15, 1x12
7. Pohjeprässi 3x12 (15kg)
 
Nyt vaan jännäämään, miten pitkään nyt jalat on kipeenä. Viime sunnuntain jalkatreenin jälkeen tuntui vielä torstaina... Mulla on siis kyllä selkeesti heikoin kohta nämä jalat ja niihin pitäis kyllä saada voimaa lisää. Vaikka on se nyt jo paremmalla tolalla kuin syksyllä kun nyt oon uskaltautunut treenaamaan niitä oikeasti. Eikä se ole enää miun inhokkitreeni vaikka pahalta tuntuukin. Mutta niin, mitäs se olikaan se puhe siitä mukavuusalueelta poistulemiselta... ;D
 
Leppoisaa sunnuntai-iltaa lutuset ja hyvää alkavaa pääsiäisviikkoa! Meinaatteko syödä pääsiäisherkkuja ensi viikonloppuna?


8 kommenttia:

  1. Älä sielä kuule mistään makkaroista huutele, näytät upeelta! :) ja sun pylly nainen ;D vaihdetaanko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pliäh, nuo makkarat kuitenkin on ja pysyy... Siinä on vielä läskiäkin, mutta suurimmaks osaksi sitä roikkuvaa ihoa, mikä on jäänyt laihtumisen myötä.

      Kukaan ei oo koskaan ennen sanonu miun pyllystä noin! :D Ihana oot Eve <3 Miulla on aika tiukat byysat tuossa, niin pitää (roikkuvan) persuksenkin paketissa. :D

      Poista
  2. Tollanen samanlainen sisäreiden venähdys tai joku vastaava on mullekin sattunut, kun kerran tyhmyyksissäni tuuppasin jalalla levypainoa maassa makaavaan tankoon ja sit yhtäkkiä naps - ja kauhee kipu... Kotona kun yritin viedä jalkaa sivulle silleen samalla tavalla kuin reiden loitontajia tehdessä, niin kipua tuntui edelleen :/ Ohitse se meni muutaman päivän aikana ilman minkäänlaisia apukeinoja, hiukan vaan varoin tollasia loitontavia liikkeitä salilla. Edelleen tosin mietin että mikähän siinä mahtoi olla. Toivottavasti sullakin menee ohi!

    Kannatan SJMV:n suhteen lyhyitä 6-8 toiston sarjoja ja isompia rautoja ;) Pidä kuitenkin huoli, ettei painot oo niin isot että selkä pääsee pyöristymään. Alaselän kivut ja krempat ei oo niitä kivoimpia juttuja.

    Tsemppiä pupunen ja hyvää pääsiäisviikkoa sullekin! <3 Mun herkut on jo syöty yo-kirjoitusten aikana, joten ainakaan mitään suurempia pääsiäismunaorgioita tuskin on tiedossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää nyt toivoa että tuo menee ihan itsestään ohi nopeesti. Huomenna ainakin on treenitön päivä kun on aamusta lääkärikäynti ja iltavuoro. Tiistaina sit rintaa ja käsiä, niin säästetään reittä ;)

      Kiitos SJMV-vinkeistä, pistänpä korvan taakse! :)

      Poista
  3. Ahkera oot ollut! Ja niin upean näköinen, sähän ihan loistat! <3 Nyt vaan venytyksiä lonkankoukistajille, hop hop ;)

    VastaaPoista
  4. Auts toi nivunen! :/ Hyvä että maltoit kuitenkin kuunnella sitä kipua. Itsehän oisin varmaan jääräpäisesti vain painanut treenin loppuun asti ihan suunnitelmien mukaan ja sitten jälkeenpäin kärsinyt kahta kauheammin...

    Miulla on ollut tänään torstaisen jalkatreenin jälkeen eka päivä, kun alakroppa ei oo ollut kosketusarka :D Voi siis olla, että pääsen kuin pääsenkin starttaamaan huomenna uuden viikon jalkojen parissa, jes!

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts tosiaan! Mutta ehkä se nyt menee ohi. Nyt pystyy jo tässä risti-istunnassakin olla.

      Uusi viikko ja uudet jalkakujeet, kuulostaa hyvältä! :D

      <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...