maanantai 18. maaliskuuta 2013

Week 11 / Sumo-Sunday

Viime viikko oli kokonaisuudessaan väsyttävä ja se on näkynyt treeni-innossakin. Vaikka paluu (muutamaksi viikoksi) lähes normitreenirytmiin onkin onnistunut, on se paras terä ja liikunnan ilo ollut vähän kadoksissa. Tähän vaikuttavat muut asiat, tämänhetkinen elämäntilanne. Ruokailut eivät ole sujuneet lähellekään niin hienosti kuin alkuvuodesta. Eilenkin vedettiin sekä korvapuustia että suklaata. Nyt vaan on tilanne se, että pitää antaa itselle vähän siimaa ja nauttia ihan hyvällä omallatunnolla asioista, joista pystyy. Liika stressaaminen on nyt pahasta enkä halua vetää itseäni liian koville. Kun vaan pystyisi sitten olemaan syyllistämättä itseään... Tällä hetkellä "kehonmuokkaus" ei voi olla ensimmäisellä sijalla elämässäni ja treenaaminen toimiikin lähinnä stressinpurkukeinona ja jonkinlaisena välineenä sille, että voin hallita ja vaikuttaa johonkin osaan elämässäni ihan itse. Mutta siis, tässä mennyt viikko liikunnan osalta:
 
Ma: lepo
Ti: Crossari 25 min. + BodyPump 1h
Ke: Takaolkapäät-selkä-vatsat 1h 12min.
To: Venyttely 50 min.
Pe: Rinta-hauis-ojentaja-keskikeho 1h 26 min.
La: Kävely 6,3 km 1h 9min.
Su: Jalat-pakarat 1h 48min. (yhteistreeni)
Yht: 7,8 h
 
Lauantaina oli kyllä oikein piristävää käydä ihan itsekseen kävelyllä aurinkoisessa talvisäässä. Siinä sai olla ihan yksin omien ajatusten kanssa ja aurinkokin lämmitti jo niin mukavasti. Harmitti vaan, kun miun kamera on edelleen rikki enkä saanut ikuistettua kauniita talvimaisemia. Olisi ollut kiva laittaa niitä tännekin. Salin puolella mulla on nyt itsetunto jotenkin kadoksissa. Tykkään edelleen mennä sinne, mutta koko ajan tunnun vähättelevän omia saavutuksiani ja peilikuvakin lähinnä ärsyttää. Näytän ja tunnun ihan plösöltä (se näkyy miusta seuraavissa kuvissakin), jotenkin se timmimpään suuntaan meneminen on nyt ottanut takapakkia. Mutta joo, nythän ei pitänyt olla se kehon ulkonäkö tässä etusijalla vaan ihan muut asiat... Ja voi että kun alkaa ärsyttää tämä iänikuinen valittaminenkin! ;D Mutta eilen kuitenkin viikko päättyi onneksi mukavasti menneeseen jalkatreeniin Pian kanssa. Kimppatreenit tulivat kyllä oikeaan paikkaan ja sain itsestäni enemmän irti kun treenattiin yhdessä.
 
Alkuun tein muutamia hauiskääntöjä odotellessani Pian oikkaritreenin loppua

Sitten mentiin:
1. Jalkaprässi
2. Hack-kyykky
3. SJMV
4. Pakarapotku taljassa
5. Reiden ojennus laitteessa
6. Sumokyykky
7. Pohjeprässi
 
Prässissä tein enkkapainoillani (100 kg)  neljästä sarjasta kaksi viimeistä (12 toistolla) ja se oli tietysti mukava juttu! Hack-kyykkyä kokeiltiin molemmat ihan ensimmäistä kertaa ja miulta se sujui huomattavasti heikommin kuin Pialta :D Ekat sarjat meni vain muutamalla toistolla, mulla oli tekniikka ihan hakusessa. Kolmannen sarjan sain tehtyä jopa sillä 12 toistolla, mutta ilman painoja. Tuo on miun heikoille etureisille toooodella haastava liike!


 
SJMVssa sain viimeiseen sarjaan enkkapainot (45 kg), mutta puristusvoiman loppuessa toistot jäivät yhdeksään (tavoite 12). Vetoremmejä tai grippereitä on nyt todellakin harkittava.

Eihän tuo taida ihan "suorin jaloin" olla... ;D
Toinen uusi liike eiliselle oli mulle sumokyykky. Oon aina ihaillut muiden blogeista, miten tehokkaalta se näyttää. Ja nyt itse kokeiltuna: kyllä, tehokas on! Kolme sarjaa 15 toistolla ja tutina oli taattu ;D Kuvista tosin näkyy, että miun asento taitaa olla liian etunojassa enkä pääse niin alas kuin pitäisi. Harjoitusta, harjoitusta! Kertokaa kokeneemmat, jos näette asennossa parantamisen varaa, kiitos!


Tässä vaiheessa myös Gwenndelin oli saapunut salille ja kertoi, että liike näytti tehokkaalta ;) Voipi olla, että vähän irvistytti ja tutisutti! Tämä olikin jo toinen kerta tällä viikolla, kun satuttiin Gwenndelinin kanssa yhtä aikaa salille!

Onko teillä muilla välillä, miksihän tätä nyt kutsuisi, treeni-itsetunto-ongelmia? Vai menettekö aina salille varmuutta puhkuen ja innoissanne, että nyt tehdään paras treeni ikinä?
 

13 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä menoa! Onneksi pystyt antaan itsellesi hieman armoa, turha sitä on stressata kun on tärkeämpiäkin asioita.. Energiaa tulevaan viikkoon! <3

    VastaaPoista
  2. Sumokyykky on aivan mahtava liike! Miusta tuossa siun asennossa ei juurikaan ole huomauttamista, mutta ehkä tosiaan ihan himpun verran etukenoa pois :) Oon itse huomannut, että kun tuota liikettä vain tekee sitkeesti, niin se liikkuvuuskin siinä paranee samalla kuin itsestään!

    ps. Siun takareisi tossa mave-kuvassa, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna kyykkypalautteesta! :) Joo miustakin tosiaan tuota etukenoa on vähän liikaa. Varmasti tuo on niitä liikkeitä, jossa se tekniikka löytyy ja kehittyy kun tosiaan tarpeeks hinkkaa. Ja untumahan se tärkein on :)

      Ai, en mie vaan huomaa mitään tuossa takareiskassa! Mutta täytyy myöntää, että niitä ja pakaraa on kyllä reenailtu ja etureiden kustannuksellakin. Eilen vasta tajusin, miten surkeessa kunnossa etureiskat on suhteessa takareisiin kun oon vaan halunnu tuota pyllyä kiinteemmäks :D

      Poista
  3. vitsit mäki oon miettiny että pitäs kokeilla tota sumokyykkyä :)

    kyllä mulla ainakin on silloin tällöin ihan paskoja päiviä suoraan sanottuna, joko sellasia että ei vaan jaksa eikä huvita kun on valmiiksi sellanen läskifiilis. joskus vaan on sellanen "läskipäivä", kroppa ei näytä mistään kulmasta hyvältä ja olokin on ihan plööööhhh. mutta treenaamattomuus ei ainakaan paranna sitä oloa... tulee vaan morkkiskin siihen päälle :D eli pakko jaksaa, kyllä se mieliala siitä taas nousee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! ;)

      Ihana, että muillakin on näitä päiviä! Tai siis ei tietenkään oo kivaatoisten puolesta, mutta etten oo ainoa! Tosin miulla taitaa olla kyse nyt "läskiviikoista", kun ei ota laantuakseen. Jospa tää tästä joskus.

      Poista
  4. On kyllä tosiaankin noita päiviä! Välillä nykyään tuntuu, ettei oikein muita päiviä olekaan... Nyt ostin uudet ihanat salikengät, toivon et ne vähän piristäisivät. Ainut vaan, kun tuntuu, että voisin taas olla tulossa kipeäksi, eli tänään jää välistä. Toisaalta nyt aerobinen on tehnyt tosi hyvää ja se kiinnostaa enemmän kun sali. Eilen olin hiihtämllä Pyhäsaaressa, ja takaisin päin tullessa oli järjetön vastatuuli. Oli ihan liian rankkaa, ja siitä tämä kipeksitulotunnekin alkoi. Sykemittarin mukaan meni lähes 1600 kcal, eli ... oli Ihan Liian Rankkaa. Se on vaan vaikea siinä vaiheessa perääntyä, kun on tultava se 10km takaisinkin, vaikka tuulisikin koko ajan kovasti vastaan.

    Tuosta sumokyykystä: mietin, että onko sulla lantionpohjanlihakset nyt mukana tuossa liikkeessä, vai saisiko lantionpohjasta lähtevällä liikkeellä tuon asennon ihan pikkasen pystymmäksi. Kummastakin kuvasta tulee tuo lantionpohjalihasvaikutelma, mutta en ole varma, kun kuitenkin nuo on vaan yhden hetken otoksia - eli voi se olla hallittunakin.

    R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sie sitten lepäät kunnolla ja pysyt pois niiltä laduilta vähän aikaa! Aikamoisia lenkkejä oot tehny :O Mie ootan että tiet sulais joskus niin pääsis ulos juoksemaan! :)

      Ei välttämättä oo tarpeeks jännitystä lantionpohjassa. Hyvä huomio ja kiitos! Pitääpä seuraavalla kerralla kiinnittää extrahuomiota siihen.

      Ja vitsit kun mie jo odotan sitä meidän Sportsdirectin pakettia! :D Laitoin rahat tulee siun tilille tänään. :)

      Poista
    2. Kiitti! Mie kans ootan ihan hulluna. Ja toivon, että ne pystyy passaamaan miun kotonaoloaikoihin. Ois tavallaan helpompi käydä postista, koska myös ma oon vaan yhdessä välissä vähän aikaa kotona ja ti tuun vasta neljän jälkeen. Mut katotaan mihin se osuu. Kuulemma ne soittaa noin tuntia ennen, että onko kotona - ja mulla kaikki tulevat ohjelmanumerot on semmosia, etten voi edes pitää ääntä puhelimessa. :D Mut kunhan tavottavat, niin se on hyvä, et meiän porukat asuu suht lähellä ja ovat aina kotona. Viekööt sit sinne sen paketin.

      Mie kans ootan niin sulan tien juoksua. Perjantaina juoksin suht pitkän lenkin, oli hyvä kun oli niin nahkeaa se lumi. Ne kevään ekat juoksut pitkäastä aikaa kevyissä vaatteissa ja asvaltilla on kyllä aina ihan erityisiä.

      Poista
  5. Freya rakas, sinun kroppa on oikeasti tosi hyvässä kunnossa! Mutta ymmärrän kyl tuon tunteen jos on rumatyhmäläski-päivä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awwww, Pia-rakas, kiitos <3 Mutta en voi kyllä olla samaa mieltä. Kyllä tätä höllyvää ja hyllyvää on ihan liikaa. Kaikilla on varmaan joskus näitä päiviä. Varsinkin just tähän aikaan kuukaudesta, you know! ;D

      Poista
  6. Minusta ainakin vaikutti ihan liikunnalliselta viikolta :) itse en myöskään varmaan tuon kummemmin edes liiku. Ja kun katsoo noita miehen jokapäiväisiä jumppia niin..
    Tänään oli itellä ihan hyvä treenipäivä, mutta jotenkin vihasin peilikuvaa ja ärsytti, kun ei ole koskaan kukaan kimpassa treenaamassa. Erehdyin vielä sarjojen välissä lueskelemaan jotain fitness -lehteä tms ja sittenkös vasta v*tutti kun oli nähnyt ne kaikki kiinteäkroppaiset naiset niissä kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eihän tuossa liikunnan määrässä niin valitettavaa ole, mutta siinä fiiliksessä, kun vähän väkisin repimistä on ollut. Kieltämättä on ihan hyvä, kun välillä on kaveri treenaamassa, niin uskaltaa ja saa paremmin sata lasissa kuin yksin reenaillessa. Jospa sieltä siun salilta löytyis joku joka myös kaipailee treenikaveria?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...