sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Gym Stories

Kirjat ovat aina olleet tärkeä osa elämääni. Lukeminen on mulle rakas harrastus, josta en voisi luopua. Myös kirja esineenä on tärkeä: rakastan taidolla ja ajatuksella tehtyjä kirjojen kansia. Monesti kirjaan tuleekin tartuttua kansikuvan perusteella, jos se näyttää mielenkiintoiselta. Mulla on aina vähntään yksi kirja kesken ja luen sekä kertoma- että tietokirjallisuutta. Fiktion puolelta lemppareitani ovat historialliset romaanit, mutta luen myös jonkin verran mm. kauhua, jännäreitä ja fantasiaa. Myös elämänkerralliset ihmiskohtalo-tarinat ovat kiehtovia. Näistä luen enemmän sellaisia synkempiä tarinoita, esimerkiksi Torey Haydenin kirjat ovat lemppareitani kaikessa karmeudessaankin.
 
Miksi sitten aloin kirjoittaa tästä treeniblogissa? No, syynä ovat tietenkin sali-aiheiset kirjat! Nyt puhun nimenomaan fiktiivisistä kirjoista. Kaikki me treenaajat ollaan varmaan luettu useitakin tietokirjoja ja lehtiä liittyen salitreeniin. Nämä blogit ovat tietenkin myös oma aiheenmukainen iso joukkonsa, joiden parissa vierähtää helposti tunti jos toinenkin :) Mutta entäs romaanit?
 
Töissä silmiini pisti (yllättäen!!) eräänä päivänä tällainen kirja:
 
Arnoldi, Katie : Kehonpalvoja (Chemical Pink)
En ole vielä ehtinyt lukea kirjasta kuin muutaman sivun, mutta aihe on tietenkin kiinnostava. Kirjailija Katie Arnoldi on itse entinen kehonrakentaja ja varmasti tietää paljon siitä, mitä kisojen ja treenien kulisseissa voi tapahtua, kun käytössä ovat epäpuhtaat keinot. Kirjan takakannesta:
 
Charles sanelee Auroran ruokavalion, hänen elämäntapansa, treeninsä - sekä milloin ja miten paljon hän ottaa kehoa muuttavia lääkkeitä, joita mies hänelle "määrää". Charles päättää, keitä Aurora tapaa, minne hän menee, ja mitä miehen keksimiä pervoleikkejä hän leikkii. Auroralle Charlesin vaatimukset ovat kuitenkin vain pieni hinta maksettavaksi, sillä Aurora saa muuttua sellaiseksi naiseksi, joka hän on aina halunnut olla. Vai onko hinta sittenkään niin mitätön? Kehonpalvoja on synkänhauska tarina vinoon kasvaneesta rakkaudesta intohimon ja pakkomielteen häilyvällä raja-alueella. (Teksti Suomalaisen kirjakaupan sivulta)
 
Toinen treeniaiheinen mainitsemisen arvoinen kirja on lyhyesti ja ytimekkäästi nimeltään Sali:
 
Tontti, Jarkko : Sali
 
Luin kirjan viime syksynä ja pidin kyllä tarinasta. Tämäkin osui silloin silmiini kannen kuvan (ja kirjan nimen) vuoksi ja siksi tartuin kirjaan.
 
Virkamiesjuristi Sami ja kansanedustajan avustaja Karoliina ovat juuri eronneet. Eläkkeelle jäänyt hammaslääkäri Pirkko taas etsii uutta sisältöä elämäänsä. Kaikkia kolmea yhdistää yksi asia - sama kuntosali. Etäältä katsottuna Sami ja Karoliina näyttävät pinnallisilta uraohjuksilta, joiden suurin suru on odotettavissa oleva läskisodan tappio, henkilökohtaisen Tali-Ihantalan taistelun häviäminen. Heidän elämäänsä seuraava Pirkko on löytänyt eläkepäiviinsä sisällön aktiivisena blogikirjoittajana ja osapäiväisenä stalkkerina, salakatselijana. Salilla kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä ensi alkuun näyttää. Sali piirtää tarkan kuvan tyhjästä elämästä, joka ei täyty samaan tahtiin kalenterin kanssa. Elämästä, jossa oman kropan kiinteänä pitämisestä on tullut synonyymi elämänhallinnalle. Tontti kurkistaa politiikan vinoutuneen maailman kulisseihin ja itseensä rakastuneihin pelureihin. Sali on myös kertomus siitä, kuinka Suomen historian kipupisteet voivat herätä henkiin vielä useiden sukupolvien jälkeen. Ja kuinka kaikkia ihmisiä yhdistää kaipuu rakkauteen, rakastamisen vaikeudesta huolimatta. Sali on kirjailija Jarkko Tontin toinen romaani, vahva paluu proosan maailmaan. Tontti osoittaa jälleen olevansa paitsi lahjakas tarinankertoja, myös kielellinen virtuoosi. Tontti taitaa niin elämän traagisuuden kuin koomistenkin piirteiden kuvauksen. (Teksti Suomalaisen kirjakaupan sivulta)
 
Tässäpä pari vinkkiä kirjojen ystäville. Molemmissa tarinoissa keskeistä tuntuu olevan treenaamiseen liittyvät lieveilmiöt. Kukahan kirjoittaisi kirjan, joka on täynnä treeni-iloa, hienoja tuloksia, voimaa ja henkistä tasapainoa? Monen treenibloggarin tekstien pohjalta saisikin jo aikaiseksi melkoisen tarinan treenaamisen hyvistä puolista ja siitä, mitä se parhaimmillaan voi olla!
 
Tiedättekö te joitain muita aiheeseen liittyviä romaaneja? Kiinnostaako teitä edes lukea tällaisia kirjoja?
 

6 kommenttia:

  1. Mie oon muistaakseni lukenut ton alemman kirjan :) Ihme blackout iski just, että olenko vai en, mutta ainakin se on ollut miulla joskus kirjastosta lainassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kaikkee lukemaansa voi aina muistaa :D Ainakin siulla kirja on ollut! Voithan sie joskus lainata sen uudelleen, kyllä siinä varmaan sit muistaa ootko lukenut vai et.

      Poista
  2. Kappas joku keksii kirjoittaa romaaniaki aiheesta! Täytynee tutustua paremmin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun vaan mars kirjastoon ja kirja(t) käteen! :)

      Poista
  3. Ei auttanu ku keksen kaiken mennä hakeen kirjastokortti varaamista varten ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...