perjantai 20. syyskuuta 2013

Jalaton viikko

Ei, miun jalat eivät ole mihinkään kadonneet ja suht toimivatkin ne ovat, paitsi treenimielessä. En ookaan siitä vielä kirjoittanut, että miulla oli aika paha pohjekramppi alkuviikosta. Okei, mie tiesin jo lauantaina salille jalkatreeniin mennessä, ettei jalat olleet palautuneet kunnolla edellisestä kerrasta. Silti piti mennä. Ja tehdä kovaa, kuinkas muutenkaan! Teinpä sitten pohkeet vielä eri tavalla kuin yleensä ja jo illalla tiesin, että nyt jumiutuu. Oikea pohje sitten kramppasikin aika pahasti, ja siinä tuntuu vieläkin pikkuisen, kun pohjelihasta jännittää. Niinpä mie päätin jättää jalat rauhaan täksi viikoksi ja treenata pelkkää yläkroppaa. Tuon pohjekrampin takia miulla jäi taas tiistain nyrkkeilytkin väliin :(

Mitä tästä voi päätellä: viime viikolla niskakramppi (joka sekään ei oo vielä täysin kuntoutunut ja säteilee selkäänkin) ja tällä viikolla jalkakramppi. Vastaus: nyt ei palautuminen toimi niin hyvin kuin pitäisi. Mikä neuvoksi? Lepo, uni, riittävä ravinto. Jalat siis saavat olla koko viikon rauhassa treeniltä. Huomenna tosin ajattelin mennä testaamaan uusimman combatin, mutta se on kuitenkin ihan eri asia kuin salitreeni. Ensi viikoksi aion bannata itseni salilta kokonaan. Siis salitreeneistä. Maanantaina menen huoltamaan kehoa balanceen, kun sinne kerrankin pääsen poikkeuksellisen aamuvuoron ansiosta. Ja tiistaina, vihdoinkin, sinne nyrkkeilytunnille taas!

Tehoviikko yläkropalle.
Treenille lähdössä tänään.
 
Tällä viikolla siis oon tehnyt pelkkää yläkroppaa, kolmesti tähän mennessä. Maanantaina ja tänään tein rinta-olkapää-ojentaja -treenit ja keskiviikkona selkä-takaolkapäät-hauis -treenin. Lisäksi kävin keskiviikkona kokeilemassa somaattista venyttelyä, kun siitä oli näytetunti meidän salilla. Jos kiinnostaa tietää, mitä on somaattinen venyttely, voit käydä lukemassa vaikkapa täältä. Tunti tulee kuulemma lukkariin, jos saa tarpeeksi positiivista palautetta. Mie kyllä ihan tykkäsin siitä, tuli vähän mieleen pilateksen ja venyttelyn yhdistelmä. Teki hyvää ainakin miun jumiutuneelle kropalle :)

Tämän viikon treeneistä ehdottomasti mainitsemisen arvoinen on maanantain rutistus, josta piti hehkuttaa heti Facebookissakin. Sain siis vihdoinkin tehdyksi sen ikuisen penkkihinkkaukseni, eli 35kg 5*5. Oli aika voittajafiilis :) Tänään tein sitten vähän erilaisen treenin ja tarkoitus oli tehdä 30 kilolla 3*12, mutta toinen sarja jäi 11 ja kolmas 8 toistoon. Liekö sitten johtunut siitä, kun tänään jouduin aloittamaan vinopenasta (käsipainoilla), kun penkkauspaikat olivat varattuina. Sain vinopenassa kympin käsipainoilla tehtyä 3*12, ja oon siitäkin iloinen! Nykyään siinä menee kuitenkin 12,5 kilolla ne 3*8-10. Muutenkin muuttelin vähän treeniä, kun oli jo toka treeni samoille lihasryhmille tällä viikolla. Olkapäät sai kyytiä, kun pystypunnerrussarjojen päälle tein Arnoldit ja sivuviparit supereina. Molemmissa 3 sarjaa 12 toistolla. Kyllä teki tiukkaa ja kauhee polte loppuvaiheessa ;) Voin kertoa, että perille meni. Myös oikkareita kiusasin supereina, liikepareina aina yhtä "ihanat" pushdown ja päänyliveto, molemmat köydellä. Jaa, liekö ketään kiinnostaa lukea näitä litanioita, mutta ainakin itselleni toimi tosi hyvin vaihteeksi vähän erilainen treeni :)

Job well done!
Eikös muuten olekin kiva letti miulla noissa kuvissa? Tosin jo vähän pöhöttää päivän touhujen jälkeen. Kävin tänään Heinillä hakemassa kuontalooni syyslookia ja Heini sitten pyynnöstäni teki vielä päätteeksi miulle tuollaisen päätä kiertävän ranskanletin. Miun liukuvärjäyksen rajaa nostettiin vaalentamalla tukkaa ylempää ja sitten se värjättiin syksyyn sopivalla lämpimän kuparisella sävyllä. Tyveenkään ei muuten yllätys yllätys laitettu enää mustaa, vaan tummanruskeaa! Pikkuhiljaa sitäkin siis asteittain olis tarkoitus saada vähän vaaleammaksi, vähän pehmentää miun lookia.

Letti kiertää päätä.
(Pahoittelen kuvan surkeaa laatua...)
Jahhas, olipas taas asiaa poukkoillen aiheesta toiseen. Mutta kun on paljon asiaa, niin on paljon asiaa! That's just who I am ;) Mutta nyt pudding jääkaapista ja sallitulle perjantai-illan herkulle!

Oletteko te pitäneet joskus pelkästään yläkroppa- tai alakroppaviikkoa kremppojen vuoksi tai jostain muusta syystä? Vai pysyttelettekö mieluummin salilta kokonaan pois, jos joku paikka kremppailee?

5 kommenttia:

  1. Mukavaa, että tuo somaattinen venyttely tulee lukkariin. :) Miehän olin siis tulossa, mutta en päässytkään lähtemään töistä (poikkeuksellisesti iltahommia) ajoissa niin pakko oli perua. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko se siis jo varmistunut että tulee lukkariin?

      Harmi kun et päässyt, mutta jos se saadaan lukkariin, niin jospa pääset sitten! :)

      Poista
    2. Luin näköjään taas hutaisemalla tuon siun tekstin, kun käsitin, että sie tiedät jo varmaksi että tulee. :) Mutta siis toivottavasti tulee. :D

      Poista
  2. Minä oon jättäny treenejä väliin millon kremppojen vuoksi, millon ajanpuutteen vuoksi. Ei se kehitys mihinkään lopu, vaikka jollain viikolla jäis joku treeni tekemättä. Mieluummin lepää, jos siihen on tarvetta.. ja treenaa sitten seuraavalla viikolla, kun kroppa on taas kunnossa :)

    Ps. Ihanat hiukset, taas! <3 Pitää vissiin itekin suunnata Heinille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa oot, Marilii! :)

      Ps. Kiitos! <3 Ehdottomasti kannattaa käydä Heinillä, mie oon käynyt jo 5 vuotta enkä oo kertaakaan pettynyt. Miun luottokampaaja, ehdottomasti! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...