sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Niskajumi ja jalkatreeni

Aiaiaiaiai! Nyt sattuu! Heräsin tänä aamuna niska jumissa. Pää ei käänny oikealle ollenkaan ja kipu säteilee niskasta päähän ja oikean käden pikkurillikin on vähän turta. Triggeri? Oon varmaan nukkunut vähän huonossa asennossa. Tämmöistä jumia ei miulla oo varmaan koskaan aiemmin ollut. Pakko oli lähteä miehen kanssa keskustaan hakemaan apteekista Voltaren Fortea, mutta ei tuokaan ainakaan vielä oo hirveesti auttanut. Pakko lepuuttaa päätä ja niskaa, kun jos pidän päätä pystyssä, jumiutuu koko hartianseutu kun sitä joutuu jännittämään. Harmittaa vietävästi, kun tänään ois ollu tarkotus mennä tekee selkä-habatreeni ja sen päälle BodyBalanceen. Kerrankin kun oisin päässyt sinnekin! Meidän salilla balance alkaa taas pyöriä maanantaisin ja mie en sit taaskaan sinne useimmiten pääse, kun miulla on yleensä maanantaisin iltavuoro. Bummer!

No mutta, makoilen sitten sohvalla niska tuettuna,kerron perjantain treenistä. Meillä oli siis Pian kanssa jalkapäivä. Pia ehtikin jo kirjoittaa, kuinka toisen tsemppi auttaa parempiin tuloksiin :) Mie tein omat enkat toistomäärissä kyykyssä 50 kilolla ja SJMV:ssa 55 kilolla. Ei ois onnistunu ilman tsempparia <3 Ja kun Pian kanssa on kuitenkin tullu jo treenattua niin monta kertaa, että mie pystyn luottaa häneen ihan täysin. Siis siihen, että osaa nähdä jo miusta millon vielä pystyy tehdä ja patistaa vielä yhteen tai kahteen toistoon, vaikka ite jo luovuttaisin! Sellainen treenikaveri on kyllä kullanarvoinen <3 Varsinkin jalkatreeni kun on sellainen ainakin miulle, että siinä monesti tuntuu, ettei tee ihan kaikkeensa. Kaverin kanssa tulee tehtyä loppuun asti, kun on toinen tukena ja turvana :)

Treeni:
(aluksi tein crossarilla matalasykkeisen cardion 30 minuuttia)

1. Kyykky 10, 10, 7
2. SJMV 3*10
3. Pakarapotku taljassa 3*12 / puoli
4. Reiden ojennus laitteessa 3*12 + Pian ylläri :D
5. Pohjeprässi 3*12
6. Vinot vatsat taljassa kiertäen 3*12 / puoli
7. Suorat vatsat taljassa 3*12

Kyykkää kyykkää! Eka sarja.
Nousee nousee! Eka sarja.
Puristaa puristaa!
Myös reiden ojennuksessa tein muuten enkat! En oo aiemmin vielä tehnyt tuolla laitteella 59 kilolla, ja nyt tein sen viimeisessä sarjassa, ja sen 12 sain rutistettua. Ja sit tuli Pian ylläri! Viimeisessä toistossa Pia käski ensin pitää jalkoja tuossa yläasennossa ja mie irvistellen ja hampaita kiristellen tein työtä käskettyä ja luulin, että sit se on ohi. Mitä vielä! Sit Pia nappas kiinni tuosta rullasta ja käski pudottaa se hiiiitaaaaasti puoliväliin ja sit hiiiitaaaaasti takas ylös. Sitten vasta sain laskea alas. Ja etureidet oli kyllä ihan sirpaleina :D Huh! Mie tietysti sit tein Pialle saman!

Itkuun purskahtamaisillaan?
Tuon jalkatreenin jälkeen olin kyllä niin done, että olin satavarma, että jalat on juntturassa viikonloppuna. Varsinkin kun kotona oli vielä iltapuhteena tämä:

Takka- ja saunapuut
Meille siis tuli pihaan talven takka- ja saunapuut, 8 kuutiota. Siinäpä oli urakkaa kahdelle illaksi, kolme tuntia siihen meni, että viimeinenkin kalikka oli liiterissä. Hmmm... voiskohan tää niskajuttu olla osaks seurausta tuosta..? Mutta:miun jalat ei oo olleet ollenkaan jumissa koko viikonloppuna! Perjantai-iltana ne tuntui siltä, etten varmaan pääse lauantaina sängystä ylös. Mie mietinkin, että oliko Magnesorista apua? Saatiin nimittäin Pian kanssa salilta pikkuiset näytepurkit tuota Magnesor-geeliä perjantaina. Se on ihoon hierottavaa ja ihon läpi imeytyvää magnesiumkloridia. Mie sitten päätin heti kokeilla perjantai-iltana, kun ne jalat tuntuivat siltä, että jumahtaa ja pahasti. Hölväsin sen koko pikkupurkin jalkoihin ja tosiaan ei mitään lihasjumeja seuraavana päivänä. Eikä tänäänkään. Nyt harmittaa, että tuhlasin sen koko näytepurkin, ois voinu vähän tähän niskallekin kokeilla.

Onko kellään pitempiaikaista kokemusta tuosta Magnesorista?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo magnesori, pitää tutkia mikäs tuote se onkaan :) Nyt vaan niskalle venyttelyä ja kylmää, jos on tulehtunu. Kannattaa myös nappasta aspirinia jos sattuu löytymään, auttaa mulla ainakin kun se ohentaa verta ja saa paremmin sen sitten kiertämään niskassa ja päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oo yrittänyt tänäänvähän enemmän varovasti venytellä tuota. Edelleen jumissa, muttei ehkä enää niin pahasti kuin eilen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...