torstai 16. tammikuuta 2014

Piloxing ja kauhugalleria

Eilen oli keskiviikko, eli miun cardio-päivä. Meidän salilla alkoi eilen piloxing, jota päätettiin mennä Pian kanssa yhdessä kokeilemaan. Miulla ei ollut oikeastaan suurempia odotuksia tunnin suhteen, ajattelin vaan, että sillä varmaan kuittaa tuon aerobisen treenin. Piloxing tulee sanoista pilates ja boxing. Näistä voimme siis fiksuina päätellä, että tunti yhdistelee pilatesta ja nyrkkeilyä. Lisäksi tunti sisältää tanssia. Lisää infoa esim. täältä.

Kuva: piloxing.com
Tunti oli positiivinen yllätys. Kyllähän minuu kieltämättä aluksi nauratti se lanteiden ketkutus ja "nyrkkeily", jossa ei tekniikoista tietoakaan. Ja ne musiikit oli jotain kamalaa... MUTTA tunti oli tosi hauska! Ja hauskalla en tarkoita todellakaan helppoa. Kyllä hiki lensi ja varsinkin jalkalihakset oli kovilla. Meinasin vaan alkaa nauraa siinä kohtaa, kun tehtiin jotain plieitä baletista. Siinä meikäläinen, jäykkä salimuija, yrittää leikkiä balettitanssijaa. Siitä oli sirous ja sulokkuus kaukana! ;D Parasta antia tunnissa oli liikkuvuus- ja tasapainoharjoitteet. Ja se, kun se vaan oli kivaa, vaikka vähän hassua. Salipuurtaminen on kuitenkin aina vähän totisempaa touhua, joten kyllä tuollainen yksi hauskanpitotunti viikossa tekisi tosi hyvää. Monipuolisuudellaan tunti kyllä varmaan päihitti kaikki jumppatunnit, millä oon aiemmin ollut. Siinä sai päästä varpaisiin kroppa heilutusta, venytystä, kestävyysharjoitusta sun muuta. Ne tanssiliikkeet oli miulle vaikeimpia. Vielä pelkkä jalkatyöskentely sujui ihan hyvin, mutta heti kun piti ottaa mukaan kädet ja hypyt, niin miulla meni pasmat ihan sekaisin ;)

Tänä aamuna sitten taas palattiin maan pinnalle, kun edessä oli treeniviikon pisin ja samalla rankin treeni: jalat ja kädet. Nyt on siis viikko III menossa ja treeni näytti tältä:

1. Prässi 4*10
2. Askelkyykky penkille, kp 3*12/jalka
3. SJMV 2*8
4. Reidenkoukistus (S) 3*12
5. Reidenojennus (S) 3*12
6. Pohkeet Smithissä 3*15
7. Hauikset Scott-penkissä tangolla 4*12
8. Hauis taljassa vasaraotteella, köysi 3*6
9. Ranskalainen punnerrus 3*6
10. Ojentajapunnerrus taljassa, köysi 3*8

Aikaa meillä Pian kansa meni tänään 2 h 10 min. Onhan tuo kieltämättä pitkä treeni, mutta toisaalta jalat ja kädet on niin eri treeni, että ne jopa sopii samalle päivälle. Siis ei silloin tuo treenin pituus niin haittaa. Kunhan pitää huolen, että alla on tarpeeksi energiaa. Pian kanssa oli myös puhetta, että tätä ei todellakaan jaksaisi lähteä illalla vääntämään. Paras hetki tälle treenille on kyllä aamulla.

Nyt seuraa sitä kauhugalleriaa... Mie aina järkytyn, kun näen Pian ottamia kuvia miun treeneistä. Siis millaisia mörköirvistyksiä! Muutenkin näytän taas siltä, että liekö peiliin vilkaissutkaan ennen treeneille lähtemistä. Mutta enpä mie sinne salille menekään koreilemaan, vaan treenaamaan. En todellakaan iske meikkejä naamaan, jos oon menossa salille. Poikkeuksena tietty, jos ne meikit on jo valmiiksi naamassa, jos oon menossa salille esim. töiden jälkeen. En pahimpia irvistyskuvia tähän edes kehtaa laittaa, paitsi yhden hauistaljakuvan. Siinä on ilme, jolla on vaan pakko kaikkia kiusata ;)

Naama punaisena... Onneks ei ilme näy ;)

Kahdella paidalla sai ainakin hien virtaamaan!

Phuh!

Kiusataan pohkeita
Sitten haboja

Mörkö Kauhugalleriasta, päivää!

Vielä jaksaa...

Viimeisiä viedään.
Mie tein myös päätöksen, että tästä lähtien mie venyttelen joka ikisen treenin jälkeen. Ilmoitin asiasta tänään Piallekin. Ja venyttelyt tehtiinkin tänään jaloille tuossa ennen käsitreenin alkua. Päätin vahvasti, että salilta ei poistuta ennen venyttelyä. Olkoonkin pikaiset vaan, mutta jonkunlaiset palauttavat venyt pitää tästä lähtien tehdä. Joka ikinen kerta.

Mietittekö te, miltä salilla näytätte? Pitääkö edes vähän laittautua vai voiko mennä ihan "suoraan sängystä"? Tai yritättekö hillitä rankassa treenissä ilmeitänne, ettei pääsisi niitä kammottavimpia irvistyksiä?

14 kommenttia:

  1. kyllähän noita ilmeitä aina piisaa heheh :D joskus mietinkin että teen erikseen postauksen kaikista helmistä mitä matkan varrella on kerääntynyt, joko jotain öhh mielenkiintoisia taide(?)otoksia, vahinkolaukauksia ja loistoilmeitä... sitten tajusin että ainakaan mun lukijoille siinä ei taida olla mitään uutta, kun viljelen niitä muutenkin :D

    mun täytyy myöntää, että puleeraan ihan pikkuisen lähtiessäni esimerkiksi aamulla kotoa salille. Nimittäin kulmakarvat mun on ihan pakko piirtää, ellei niissä ole värjäyksen jäljiltä vielä väriä. Se on mulle vaan pakkomielle, kun on aina ollut tällänen albiino (muiden karvojen suhteen ei kyllä haittaa :D) ja kulmakarvattomana näytän ihan kummalta. En siedä itsekään katsoa peiliin, joten se on ehkä oman mielenrauhan kannalta, eikä niinkään muiden silmiä varten. Koko muu paketti sitten onkin yksi hailee, tukka saattaa olla maailman likaisin ja sekaisin tai pipo tungettu syvälle päähän. Salivaatteetkin alkaa olla jo vähän niin ja näin, oon alkanu nappaamaan vaan jotain mikä käteen osuu kun ennen piti olla JUSTIINSA better bodiesit tai jokku muut "treenaamiseen tarkoitetut" kamppeet, mikään perusteepparihan ei käynyt... saati sitten pitkähihainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeet! <3

      Ite taas oon ehkä enemmän tarkka siitä mitä salilla on päällä kuin miltä naama näyttää. Vaikka tällä hetkellä miun kroppaa ei oikein nuo tiukat treenivaatteet oikein imartele, niin en jotenkin vaan osaa mennä salille jossain löysässä teepparissa. Eli tässäkin siis menen sen mukaan miltä itsestä tuntuu kuin mitä muut ajattelee :D

      Poista
  2. Suoraan sängystä vaan, vaikka pyjama päällä jos tykkää! ;)
    Mutta joo, oon mä blogissakin joskus maininnut mun ilmeistäni, että ehkä ihan hyvä etten julkisella salilla ole toisten katteltavana. :DD En tiedä mikä siinä on, mutta mulla menee aina vasen silmä kiinni heti kun on raskasta ja koko naama ruttuun muutenkin. Se vasta tyhmän näköistä onkin, kun toinen silmä pysyy kuitenkin auki. :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nomut oon huomannut, että yleensä ihmisillä on just ne omat naamaväännöksensä, mitkä vaan tulee, kun tosissaan vetää :) Persoonia ollaan siis siinäkin mielessä <3

      Poista
  3. Onneksi teit tuon venyttelypäätöksen, ku itseltä on jäänyt venyttely kokonaan pois :'D Nyt on sitten pakko venytellä, ku käydään yhdessä treenaamassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja varsinkin taas kun alkaa kovat reenit! :)

      Poista
  4. Hei tuli tuosta edellisestä postauksesta mieleen, että voisitko kertoa tuosta käden kipuilusta vähän enemmän? Onko vaan toinen käsi kipeä ja johtuuko kipu esim. forkun kireydestä vai mistä?

    Itsellä ollut ongelmaa jo pidemmän aikaan, etten meinaa jaksaa puristaa yhtään mitään ja treenaaminen loppuu aina siihen, että käsiä koskee eikä itse treenattava lihas kerkeä väsyä kunnolla :/ Liekö olisi jotain samaa vaivaa kuin siulla.. hmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mulla varmaan on ainakin osittain työperäistä tämä. Oon käynyt syksyllä pari kertaa fyssarilla, kun meni tosi kipeeksi sen jälkeen, kun oli nyrkkeilytunnilla satuttanut käden. En tiedä varmaa syytä siis kipuilulle, joka kyllä välillä pysyy poissa, mutta sitten taas uusiutuu. Tiistaina olen menossa lääkäriin ja toivottavasti tulee jotain selvyyttä asiaan.

      Poista
  5. Kauhugalleriakuvia löytyy ainakin miulta sen verran, että niistä sais jo vaikka ihan oman postauksensakin :D Voin nimittäin vannoa, että niitä on olemassa ainakin tuplamäärä kaikkiin suht koht onnistuneisiin ja blogissani jo julkaisemiini kuviin verrattuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ihan totta, tulis kyllä melkoinen kauhugalleria, jos tekis aiheesta ihan oman postauksen omista irvikuvista. Hähää, pitäskin laittaa kiertoon joku treeniblogihaaste "Karmeimmat treenikuvat" :D :D

      Poista
  6. No en todellakaan mieti:) Olen käynyt naistensalilla tähän saakka, mutta tietty jos vaihdan sekasalille niin pitää varmaan vähän kattoa ettei ihan seinästä revittynä ole. Piloxingista piti mun sanoa, että itsekin kävin syksyllä ja mietin että onko se vitsi koko tunti. Oon käynyt aikanaan aika paljon Pilateksessa ja Body Combatissa ja en hiffannut yhtään koko tunnin ideaa. Minkäänlaista tekniikkaopastusta ei tullut alkuun, ei pilateksen eikä lyöntien/potkujen osalta. Ihme hutkimista, enkä mennyt enää toiste. Mieluummin hakkaan nyrkkeilysäkkiä itsekseni ja teen pilatekset kotona omassa rauhassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie käyn sekasalilla, mutta en mie sielläkään sen kummemmin naamaani mieti kuin naistensalillakaan (jossa kävin aiemmin). En sit tiedä, että pitäiskö ;D

      Joo ei tuossa piloxingissa ollut erikseen tekniikkaopetusta, mutta miun mielestä se oli kuitenkin sen verran helppo oppia, etten oikeastaan kaivannutkaan. En sitten tiedä, että jos tulis silleen, ettei ole ikinä käynyt missään ryhmäliikunnoissa, voisi alussa olla hankalampi pysyä mukana. Enkä mie ainakaan ota tuota todellakaan minään nyrkkeilytreeninä, kun se ei sitä ole. Hauskana aerobisena tuntina mie sitä vaan pidän :)

      Poista
  7. Hih, mä oon välillä ihan kiitollinen siitä, että treenaan yksin. Se vielä puuttuiskin, kun kaveri olisi ikuistamassa kameraan kaikki ne irvistykset. En siis todellakaan mieti sitä, miltä treenatessani näytän. Jos ei irvistytä, niin ei treenaa tarpeeksi kovaa. Ja millon se irvistys hyvältä näyttäisi? :D Meikitkään ei mun mielestäni salille kuulu, ellei sitten lähde treenaamaan suoraan töistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, siepä sen sanoit, eipä se irvistys kai milloinkaan hyvältä näytä ;D Ehkäpä se vaan kuuluu asiaan. Huomaan vaan joskus, että miun irvistelyt kerää salilla katseita... Hah, mutta kerätköön!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...