sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Toivepostaus: Ruokavalio

Ihan ensin haluan kiittää jo kaikkia teitä, jotka ootte kommentoineet miun tämän päivän aiempaa postausta. Tulee sellainen olo, että miusta välitetään, kun ihan oikeasti paneuduitte miun tilanteeseen ja annoitte uusia näkökulmia. Ihania ootte <3 Lisäksi ihmettelen, miten paljon se postaus on päivän aikana kerännyt miun Facebook-sivulla katsojia! Tähänastinen ennätys :) Ilmeisesti siis kannatti aiheesta kirjoittaa, jos ihmiset ovat kokeneet sen tärkeäksi.

Mutta nyt itse postausaiheeseen. Lupasinkin jo tuossa aiemmassa postauksessa, että tänään bloggaan vielä kuvien kera tämän päivän syömisistä. Oon saanut useitakin kertoja pyyntöjä, että kertoisin enemmän ruokavaliostani. Nyt siis kerron siitä, miten tällä hetkellä syön. Nimittäin tämän päivän ruuat kuvaavat melko hyvin tämänhetkistä jokapäiväistä ruokavaliotani. Työpäivinä miulla on joskus oma ruoka mukana, joskus taas käyn työpaikalla olevassa kahviossa lounaskeitolla tai otan jotain muuta.


Klo 8:45 2 viipaletta ruisleipää, Beceliä, kalkkunaleikettä, juustoa (17%), keitetty
kananmuna, Profeel-jogurtti, pellavansiemenrouhetta, kahvi rasvattomalla maidolla
465 kcal P: 35g H: 43g R: 17g
Aamupala, päivän tärkein ateria. Miulle se on sitä kirjaimellisesti. Onneksi olen sellainen, että saan helpostikin syötyä kunnon aamiaisen. En pääse liikkeelle ennen kuin aamupala on syöty. Tällaisena aamupalani on pysynyt jo hyvin pitkään. Tuo kananmuna ja pellavansiemenrouhe astuivat kuvaan varmaan joskus pari vuotta sitten. Samalla jogurtti vaihtui normaalista tuohon Profeeliin, jossa on vähemmän sokeria kuin yleensä jogurteissa. Jos olen menossa aamulla salille, syön tämän sijaan kaurapuuroa raejuustolla ja joskus marjoilla. Kahvikuppi on saatava kitusiin silloinkin. Tämän "normiaamiaisen" kiskaisen sitten yleensä salilta tultuani.


Klo 11:30 Yrttiset uunikasvikset (Findus) jauhelihalla (naudan parempi 10%), raejuustoa
301 kcal P: 31g, H: 18g, R: 12g
Tämän päivän lounas on eilisen päivällisen rippeitä. Näyttää ihan koiranruualta, mutta oli hyvää! Me käytetään nykyisin aika usein noita Findusin uunikasviksia (kuten tulette tässäkin pian huomaamaan :D). Ne on vaan niin nopeita ja helppoja, ja miusta niissä on ravintoarvotkin ihan kohdallaan. Samalla tulee niitä kasviksiakin syötyä. Kasviksia ne on pakastetutkin kasvikset, sitä mieltä mie oon!

Klo 14:00 Maitorahkaa ja mansikoita, kahvi rasvattomalla maidolla
207 kcal P: 28g, H: 18g, R: 1g
Välipala tunti ennen lenkillelähtöä, kauppareissun jälkeen. Miulla menee yleensä yksi rahkapurkki (250g) päivässä. Työpäivinä se yleensä tulee syötyä kahvitauolla. Se menee ihan sellaisenaankin, tai sitten laitan joukkoon 100g mansikoita tai mustikoita. Miun lenkistä muuten tuli tänäänkin tynkälenkki, kun uudet talvilenkkarit hiertää edelleen :( Ei auttanut, vaikka oli rakkolaastarit jaloissa. Matka jäi 4,6 kilometriin, mutta parempi kai sekin on kuin ei mitään.

Klo 17 1 viipale ruisleipää, raejuustoa, vanilja-karamelliteetä
134 kcal P: 12g, H: 17g, R: 1,7g
Hiukopala ennen saunaa :) Ensin oli tarkoitus nauttia lenkin jälkeen vain lämmittävää teetä, mutta kun oli (taas) nälkäinen olo ja saunaanmeno edessä, niin koin järkeväksi syödäkin vähän. Miulla nimittäin tulee saunassa tosi helposti huono olo, sinne en voi kuvitellakaan meneväni vatsa kurnien. Sain muuten vinkin MissEvilEveltä tuosta Liptonin Vanilla Caramel -teestä. Hän kehui sen makua niin toffeiseksi, että tänään lähti kaupasta tuo kokeiluun! Jo tuoksu oli ihanan herkullinen. Maku jäi odotuksiani laimeammaksi, mutta en ehkä malttanut liottaa pussia tarpeeksi kauan. Lisäksi miulla oli melko paljon tuossa vettä (3,3 dl), joten pienemmässä vesimäärässä varmasti maistuu vielä paremmalta! Ihanan pehmeän samettista tuo tee kyllä on. Suosittelen!

Klo 18:15 Uunissa paistettu lohifile (150g), Provencen yrttikasvikset (Findus)
480 kcal P: 33g, H: 23g, R: 28g
Saunan jälkeen syötiin päivällinen. Uunilohi on yksi miun lemppareista ja kyllä taas maistui! Tästä jäi vielä samanlainen satsi huomisellekin. Hyvä, sillä huomenna ei millään ehtisikään ruokaa laittaa, kun kotona en ehdi kuin käydä syömässä (onneks on siis ruoka valmiina!) töiden jälkeen, ja sitten jo painellaan salille tekemään treenit, jonka jälkeen vielä balanceen ois tarkoitus jäädä.

Klo 21:15 Minttusuklaa Pudding (30g jauhetta, 2dl rasvatonta maitoa)
168 kcl P: 29g, H: 12g R: 0,5g
Iltapalaksi nappaan ihan kohta vielä ihanan herkun sunnuntai-illan päätteeksi. Vielä on ollut sellainen olo, että jotain pitäisi syödä (nälkä), joten sheikkasin puddingit jääkaappiin tekeytymään. Heh, toinen on siis miehelle, en meinannut itse kaksin käsin syödä!

Päivän saldo: 1755 kcal (tavoite 1745 kcal, kun vaje päivän kulutuksesta on -300kcalia). Protskut 169g eli 2,3g/kg (tavoite 148g), hiilarit 131g eli 1,8g/kg (tavoite 157g), rasvat 60g eli 0,8g/kg (tavoite 58g), kuitu 28g.

Miusta tämä näyttää melko kohtuulliselta, tosin kasviksia pitäisi syödä reippaasti enemmän. Protskut menee hiukan yli ottaen huomioon, ettei tänään ole ollut salitreeniä. Salipäivinä käytän myös lisäravinteita. Treenin aikana miulla on treenijuomana Star Nutritionin Octane ja palkkarissa käytän Star Nutritionin Whey80-herajauhetta 37g sekä huomisesta alkaen Star Nutritionin maltoa 20g. Malto on ollut paussilla kaloreiden takia, mutta nyt otan sen mukaan palkkariin. Jossain vaiheessa sitten vois miettiä taas sitä kreatiinia. Joskus jos oon töistä suoraan menossa salille enkä ehdi siinä välissä syödä muuta, turvaudun protskupatukkaan (Goodlife).

Mutta nyt jääkaapille, puddingini lienee valmis! :)

4 kommenttia:

  1. Ruuat näyttää hyvältä, mut onneton tää bloggeri: sun postaukset ei nouse syystä tai toisesta mun lukulistalle?! (en tiedä onko muilla tämmöstä ongelmaa?) pitäs varmaan vaihtaa tuonne bloglovinin puolelle, kun eihän tähän voi yhtään luottaa. Mietin et sä ennen kirjoitit aika usein ja nyt ole moneen päivään/viikkoon ollut mitään, niin olipa ylläri kun kliksuttelin toista kautta tänne :)

    VastaaPoista
  2. No itse asiassa miulla olikin tässä yli viikon tauko, kunnes sitten eilen kirjoitin ja tänään on tullut peräti kaksi postausta ;D Miulla joskus vähän kirjoitustahti pääsee venymään, jos ei ole oikein aikaa tai en jaksa illalla istua koneella.

    Mutta kiva kuulla, jos tykkäät ja tekstejä jo kaipailit! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä tosi hyviltä noi sun ruuat ja terveellisiltä! :) Syön ite melko samalla tavalla ja ite huomaan välillä, että nälkä ei lähe millään :D Kannattaako tota puddingia ostaa? Oon pitkään miettinyt ostavani mut on sillä vähän hintaakin... :) Tsemppiä sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä miustakin miun ruokavalio on nyt suht jees, mutta tosiaan niitä kasviksia vois kyllä olla enemmän. Tai edes hedelmiä. Eikä olla niin supertiukkana tuon kalorimäärän kanssa.

      Kyllä mie ainakin tykkään noista puddingeista. Kai se on ihan omista makumieltymyksistä kiinni. Meillä on siis tuota minttusuklaata, tuplasuklaata, valkosuklaata ja toffeeta. Laitan aina rasvatonta maitoa 2 dl ja sheikkaan siihen 30g jauhetta. Siitä lurautan seoksen kuppiin ja annan olla jääkaapissa vähintään tunnin, mieluummin pari. Silleen tuosta tulee sellaista pehmeää vanukasta (ei siis sellaista, joka lohkeaa "palasina") eli just sellasta kuin mie tykkään.

      Kiitos tsempistä! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...