sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Hyvin menee, mutta menköön!

Jeah, nyt on eka kokonainen treeniviikko tänä vuonna paketissa! Ja eipä ollenkaan huono viikko. Nesteet on lähteneet ihan vauhdikkaasti kropasta liikkeelle. Tänä aamuna vaaka näytti ilokseni 2,2 kg vähemmän kuin maanantaiaamuna! :) Olokin on jo ihan erilainen, kun ei koko ajan tunnu turvonneelta. Kyllä tässä silti vielä tekemistä on. Matkaa tavoitteeseen on vielä tasan 7,6 kg. Eli miun eka tavoite tässä nyt on painaa 67 kiloa taasen, mikä on BMI:n mukaan miun normaalipainon yläraja. Tuohon asti yritän mennä kalorivajeilla, ja sitten nostan kalorit kulutuksen tasolle, jotta saatais lihaksille rakennusaineita. Toivon vaan, että tämän paino nyt sitten lähtee oikeasti nesteistä ja rasvasta eikä sieltä lihaksista. Ja toivon, että nyt pysyisin terveenä eikä tulisi mitään flunssia tai kremppoja kroppaan.

Lisäapu nesteenpoistoon
Tällä viikolla olen syönyt keskimäärin 1728 kcalia/vrk, jolloin vaje on keskimäärin -409kcal/vrk. Ja miulla ON nälkäinen olo melkein koko ajan. Ei vielä alkuviikosta ollut, mutta loppuviikkoa kohden tämä on lisääntynyt. Vielä kestän tämän, mutta jos se alkaa vaikuttaa liikaa fyysiseen tai henkiseen jaksamiseen, pitää kaloreita lisätä. Samoin, jos treenitehot alkaa laskea, aion lisätä kaloreita. Treeneistä en nimittäin halua tinkiä ollenkaan.

Treeniä perjantaina: leukoja ei mennyt yhtään edes
avustettuna, joten tässä korvaava liike

Kulmasoutua.

Ei salitreeneistä sen enempää, vaan nyt seuraa jotain ihan muuta :) Kuten olen jo aiemminkin kirjoittanut, tavoitteeni on lisätä aerobista liikuntaa rasvanpolton edistämiseksi. No, tänään sitten tartuin härkää sarvista ja kävin ostamassa talvijuoksutossut:

Asics Gel-FujiSetsu GTX
Miehän hurahdin juoksuun toissa vuonna, ja kesällä 2012 juoksinkin muutamana päivänä viikossa. Tarkoitus oli aloittaa taas viime kesänä, mutta se vaan jotenkin jäi... Sitten kaikista mahdollisista päivistä juuri jouluaattona päätin lähteä lenkille ja siinä samalla hölkkäilinkin 20 minuuttia. Liukasta oli, joten eteneminen ei ollut kovin miellyttävää. Juoksuhammasta kuitenkin pikkuisen on tässä viime aikoina kolottanut, ja siksi ajattelinkin, että ostan ihan nastakengät. Ja kun nuo on muutenkin talviolosuhteisiin sopivat, Gore-Texia, niin ei pitäs jalkojen kastua. Tänään sitten miehelle harmittelin, kun en eilen Prismassa käydessämme tullut katsoneeksi alessa olevia talvijuoksutossuja. No, mies sitten sanoi, että hän lähtee tankkaamaan, voidaan samalla koukata Prisman kautta. Jee! Sinne siis. Ja mikä säkä! Näitä kenkiä oli enää 2 paria jäljellä, ja nämä toiset olivat juuri sopivat. Alun perin olin tosin menossa katsomaan Icebugeja, mutta niitä oli enää 3 paria, ja olivat liian pieniä miulle.

Tottakai piti päästä heti tänään testaamaan. Mutta enpäs ottanut yhtään juoksuaskelta. Sain nimittäin FB:ssä luotettavalta taholta vinkin, että juoksukengät pitää ensin sisäänajaa kävellen. No, enhän mie tällä juoksukunnolla mitään kunnon juoksua saiskaan aikaiseksi, mutta päätin noudattaa neuvoa ja kävelin matkan. Tarkoitus oli käydä sellainen 8 km:n lenkki, mutta se jäi kuitenkin 6,2 kilometriin. Kopsaan tähän suoraan FB:iin kirjoittamani kommentit ekasta lenkistä:

Noniin, kengät testattu nimi poistettu neuvoja kuunnellen kävellen. Takana reilu 6 km reipasta tahtia, ja uskottava se on, että noilla pysyy pystyssä jäiselläkin alustalla. Askel rentoutui kun tunsi, miten nastat pureutuu jäähän. Hyvin rullasi, niinkin hyvin, että muutaman kerran teki mieli lähteä kirmaamaan, mutta maltoin mieleni. Vähän jäykät ne silti on (Gore-Tex?), muttei miusta niin jäykät kuin moni muu on näistä kommentoinut. Jalat lenkin jälkeen kuivat ja lämpimät. Iso miinus: kantapäiden yläosat myös rakoilla lenkin jälkeen, ja tämä lyhensikin matkaa pari kilometriä lyhyemmäksi, mitä alunperin suunnittelin. Toivottavasti tämä vaiva katoaa sen myötä, kun kengät muotoutuu omaan jalkaan. Koko kyllä tuntui juuri hyvältä.

Eli muuten tuntui hyvältä, mutta nuo rakot!! :( Tosin on miulle ennenkin tullut uusista lenkkareista rakot, mutta myöhemmin muotoutuessaan vaiva on hävinnyt. Saas nähdä, miten näiden kanssa käy, vai pitääkö alkaa kenkiä viiltelemään, kuten neuvottiin.

12 kommenttia:

  1. Jes, hyvä Freya! Hienosti lähti projekti liikkeelle :)

    Ja aivan ihanat nuo kengät!! Mulla on myös haaveissa lenkkarit talvijuoksua varten, mutta rahatilanne ei tällä hetkellä salli uusien ostamista, joten haaveeksi se on ainakin vielä jäänyt.. Noita kyllä kuolailen, oih <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suvi! :)

      Joo nää on kyllä tosi hyvännäköiset, vaikka se onkin miusta sivuseikka juoksukenkiä ostettaessa :) Nämä oli Prismassa -30% alessa, ja silti jäi hintaa 143 €. Halvalla ei saa hyvää, niinhän se menee. Ja varsinkin juoksukengissä kannattaa laatuun panostaa ja mieluummin odottaa sopivaa ostohetkeä kuin ostaa halvat sekundakengät. Toivottavasti haaveesi pääsee toteutumaan pian! ;) Miulla on onneksi palkkapäivä ensi viikolla, muuten ois miullakin haaveeksi jäänyt...

      Poista
  2. Koetko hyötyneesi noista Vihreä tee -valmisteista? Tekisi mieli kokeilla, mutta olen aika epäileväinen tämmöisiä kohtaan. Olen itse 45v. omaksi ilokseen lihasta kasvattava nainen. Syksyllä "otin" kroppaan 8 kg lisää, taisi vähän rasvaakin tulla, mutta nyt on tarkoitus lähteä pudottamaan. Tsemppiä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmaksihan en tietenkään voi sanoa, että toimiiko. Luulen kyllä, että ne vauhdittaa miulla nesteen poistumista elimistössä. Nimittäin aina noita syödessä tuntuu janokin lisääntyvän ja sitten saa vessassakin ravata alvariinsa ;) Aamuisin otan aina yhden kapselin ja sitten päivällä toisen, jos muistan. Jos päivällä unohtuu, en ota enää illalla noiden sisältämän kofeiinin vuoksi, koska sitten voi yöunet häiriintyä.

      Kiitos tsempistä ja sitä samaa sinulle! :)

      Poista
    2. On niistä ehkä hyötyä ainakin itselläni, mut en ole ihan varma et mistä se johtuu.Ainakin itse aattelen et on niistä hyötyä (joudun käymään useammin veskissä). Tänään huomasin et olen ottanut pikkusen liikaa niitä. Suositus on 1kpl niin olen mussuttanut 2kpl aamulla ja 2kpl illalla. Millohan sitä oppis lukemaan?

      Poista
    3. Oho, siehän oot pistellyt menemään! Luulis, että jo yöuniinkin on vaikuttanut, jos illalla oot kaksin kappalein ottanut.

      Juu, kyllä miekin luulen, että noista on miulle hyötyä, sen huomaan just tuosta vessassa ravaamisesta ;)

      Poista
  3. onpas kivannäköset lenkkarit! Mua huvittais kans juosta, mutta en halua liukastella :( muutenkin pyrin nyt pitämään aerobiset minimissä, ettei vaan haittas massankeruuta ;D

    Mulla on myös nyt ollut vihreä tee-kapseleita, mutta en ole huomannut mitään vaikutusta... :P jos juon oikein vihreää teetä, tai valkoista, niin siitä huomaan aineenvaihdunnan vilkastuvan. Ainoa vaan, etten viitti hirveästi varsinkaan valkoista juoda, koska tuppaan saamaan niistä kummallisia allergiaoireita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Liukastelun estämiseksi mie nuo juuri ostinkin. Tosin nyt on komeet ja kipeet rakot jaloissa, toivottavasti nuo tuosta muokkautuu...

      Joo, miekään en siis tod. varmaks voi sanoa, että onko noista kapseleista hyötyä. Että miten paljon se aineenvaihdunnan vilkastuminen johtuu liikunnan pariin palaamisesta ja juomisen lisäämisestä ja mikä osa taas on tuon vihreä tee -uutteen ansiota.

      Poista
  4. Mahtavaa :) Voidaanki alkaa käydä yhdessä lenkkeilemään ;) Eiköhän ne jalkojen totuttua noihin kenkiin niin lopeta noi kengät hankaamasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, eiks ookin! Joo yhdessä voidaan juoksulenkkeillä ehkä...öööö... vuoden päästä? ;D Toivottavasti se hankaus tosiaan loppuu. Pitää käydä ostamassa niitä rakkolaastareita ja seuraavat lenkit tehdä niiden kanssa.

      Poista
  5. Ihana postaus! Hyvä energia ulottui tänne asti! Oot tosi hyvä motivaattori ollu miulle alusta asti! Oot rautainen nainen, sinä jos kuka pystyy pudottamaan "hassut" 7kiloa! Tsemppiä treeneihin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukava kuulla jos energia välittyi! :) Ja vielä mahtavampaa kuulla, jos oon pystyny olla motivaattorina. No joo, kyllä se jokaisen kilon pudottaminen vaatii aina paljon työtä, ei ne niin helposti irtoo. Heh, paljon helpommin ne tulee aina takaisin ;D

      Kiitos tsempistä! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...